Antena Meniu Search
x

Salariile tinerilor programatori sunt printre cele mai mari de pe piaţa românească

Dacă unii visează la un salariu de o mie de euro după câţiva ani de muncă, studenţii de la Politehnică reuşesc să câştige aceşti bani după primul an de facultate.

Vezi și

Dacă unii visează la un salariu de o mie de euro după câţiva ani de muncă, studenţii de la Politehnică reuşesc să câştige aceşti bani după primul an de facultate. Marile companii îi recrutează imediat după ce încep facultatea, iar după un stagiu de practică îi şi angajează. Salariile tinerilor programatori sunt printre cele mai mari de pe piaţă. 

Concurenţa e serioasă, firmele au mare nevoie ingineri, iar şcoala românească nu reuşeşte încă să scoată suficienţi specialişti.

Chiar şi dacă are un an de experienţă, un tânăr de la Politehnică poate câştiga într-o lună mai bine de o mie de euro. Iar până termină studiile, salariul poate trece de cinci mii de euro, mai ales dacă vorbim despre programare.

De pe piaţă lipsesc 100 de mii de ingineri. În fiecare lună, companiile caută cel puţin 3.000 de angajaţi. De cele mai multe ori, îi vânează din facultate. Este şi cazul unei companii din Germania, nouă pe piaţa de la noi, care recrutează studenţi.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Peste 50 de companii de top din ţară şi din străinătate au venit la Bucureşti să angajeze tineri informaticieni. Sunt bine pregătiţi şi ambiţioşi. Ceea ce îi ajută să atingă performanţe peste tot în lume. De la Nasa, până în Silicon Valley.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri sociale » Salariile tinerilor programatori sunt printre cele mai mari de pe piaţa românească