SPECIAL! Cativa studenti din Cluj au inventat painea in patru culori si dulceata de ceapa
A devenit o moda sa fii eco, sa fii bio, sa fii ingerul pazitor al naturii. Niste studenti din Cluj s-au inchis in bucatarie si au iesit cu un festin 100% natural. Printre bunatati: dulceata de ceapa, bere facuta in casa si paine in patru culori.
Sa mananci pentru a trai si niciodata invers. Un sfat care nu inseamna neaparat numai un meniu auster, lipsit de culoare sau de imaginatie.
Arta culinara poate deveni un adevarat teren de joaca pentru adultii satui de aceeasi omleta cu branza sau de aceeasi friptura de pui cu cartofi prajiti.
"Culoarea alba este obtinuta din aluat simplu, cu apa, culoarea visinie este obtinuta prin inlocuirea apei cu suc de sfecla, culoarea verde este obtinuta prin inlocuirea apei cu suc de spanac, iar cea portocalie, prin inlocuirea apei cu suc de morcov", explica studenta care a inventat painea in partu culori.
Iar daca aceasta nu va face pupilele sa se dilate de placere, se pot adauga oricand alte arome. Si culori. S-a inventat si o dulceata cel putin inedita.
“Am vrut sa fac un gem care sa nu fie doar din fructe, cum face toata lumea. Am vrut sa fac din morocovi si am vrut sa fie si natural, daca morcovul este sursa proprie, de-acasa, natural. Am hotarat sa pun in loc de zahar stevie, care este o planta si are o sursa de induclire de 100 de 200 de ori mai tare ca zaharul”, spune Lavinia Chis, studenta care a inventat acest gem.
Poate ca dulceata morcovie nu va face cu ochiul, dar dulceata de ceapa va va stoarce cel putin o lacrima. La targ, invitatul special a fost Salam. Nu Salam Florin, ci Salam Picant.
Produsele prezentate de studentii de la Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara din Cluj fac parte din lucrarile de licenta ale tinerilor absolventi.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰