Antena Meniu Search
x

Studierea științifică a pâinii ar putea duce la un rezultat surprinzător!

Echipa Universității din Otago a comparat pâinea albă disponibilă în comerț în 15 țări membre OCDE (Organizația pentru Cooperare Economică și Dezvoltare) cu pâinea mare cu semințe din șase țări OCDE, din perspectiva reducerii riscului bolilor de inimă.

 Echipa Universității din Otago a comparat pâinea albă disponibilă în comerț în 15 țări membre OCDE (Organizația pentru Cooperare Economică și Dezvoltare) cu pâinea mare cu semințe din șase țări OCDE, din perspectiva reducerii riscului bolilor de inimă.

Apoi au folosit o metodă informatică de programare liniară pentru a obține cea mai bună combinație de ingrediente sănătoase exprimată în rețetele de pâine care pot fi produse la cele mai mici prețuri.

Conducătorul studiului, profesorul Nick Wilson, a spus că pâinea a devenit un aliment cu mare prioritate pentru cercetare de când se manifestă o tot mai mare preocupare pentru îmbunătățirea opțiunilor de a reduce riscurile legate de boli ale regimului alimentar.

"Pâinea poate fi o modalitate de a crește aportul alimentar de fibre și semințe sănătoase, cum ar fi semințele de in", a spus Wilson a spus într-un comunicat.

"Problema potrivit căreia cele mai multe produse de panificație au un conținut ridicat de sare poate fi, de asemenea, abordată prin reducerea cantității de săruri pe bază de sodiu și creșterea cantității de săruri, mai sănătoase, pe bază de potasiu, care este deosebit de bun pentru sănătatea inimii", a mai spus specialistul.

Cu cât ingredientele din pâine sunt mai scumpe, conținând inclusiv semințe de in și nuci, aceasta este superioară pâinii comerciale din punct de vedere nutrițional, informează Agerpres.

Produsele de panificație low-cost mai sănătoase ar putea ajuta la îmbunătățirea mediului alimentar și ar reduce factorii de risc dietetic asociați cu bolile netransmisibile, cum ar fi bolile cardiovasculare, diabetul și cancerul, a spus Wilson citat de agenția Xinhua.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Studierea științifică a pâinii ar putea duce la un rezultat surprinzător!