Antena Meniu Search
x

Video Studiu: Cheltuim mai puțin pe cadourile de Crăciun în anul pandemiei

Aţi făcut deja cumpărăturile de sărbători? Dacă da, v-aţi propus să cheltuiţi mai puţini bani decât o făceaţi de obicei? Un studiu recent arată că patru din zece dintre consumatori vor cheltui mai puţin de Crăciunul din anul pandemiei, decât în anii trecuţi.

de Redactia Observator

la 23.12.2020, 15:52

Vezi și
  • Principala cauză este instabilitatea economică
  • O altă cauză este şi nevoia de a economisi

Principalele cauze sunt instabilitatea economică provocată de anul pandemiei, dar şi nevoia de a economisi. De asemenea, un alt studiu arată că numărul românilor care vor face cadouri de sărbători în acest an a scăzut cu 7 procente faţă de anul trecut. Dintre cei care nu vor cumpăra cadouri, peste două treimi spun că nu îşi mai pot permite financiar.

Avem acum o întrebare... de sezon. Aţi făcut deja cumpărăturile de sărbători? Dacă da, v-aţi propus să cheltuiţi mai puţini bani decât o făceaţi de obicei? Un studiu recent arată că patru din zece dintre consumatori vor cheltui mai puţin de Crăciunul din anul pandemiei, decât în anii trecuţi. 

Mai puţini bani pentru cadouri faţă de anul trecut

Principalele cauze sunt instabilitatea economică provocată de anul pandemiei, dar şi nevoia de a economisi. De asemenea, un alt studiu arată că numărul românilor care vor face cadouri de sărbători în acest an a scăzut cu 7 procente faţă de anul trecut. Dintre cei care nu vor cumpăra cadouri, peste două treimi spun că nu îşi mai pot permite financiar. 

Totuşi, cei care au pus bani deoparte şi de cadouri, au cumpărat în cea mai mare parte dulciuri, urmate de articole vestimentare şi jucării. Sunt însă şi produse pe care ar dori să le cumpere dar nu îşi permit anul acesta, cum ar fi electronicele şi electrocasnicele. 

Studiul mai arată că  suma medie alocată anul acesta pentru cadouri este puţin mai mică decât cea de anul trecut. Iar bugetul alocat pentru alimentele de sărbători, este cel mai mic din ultimii trei ani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Studiu: Cheltuim mai puțin pe cadourile de Crăciun în anul pandemiei