Antena Meniu Search
x

Subiecte biologie Bac toamnă 2018. Ce au avut de rezolvat elevii la această probă scrisă

Subiecte biologie Bac toamnă 2018: Proba la biologie a fost susţinută joi, în ultima zi a examenelor scrise din cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat din acest an. Biologia vegetală şi animală e una dintre materiile pe care o pot alege candidaţii absolvenţi ai unui liceu cu profil real.

Subiecte biologie Bac toamnă 2018: Proba la biologie a fost susţinută joi, în ultima zi a examenelor scrise din cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat din acest an. Biologia vegetală şi animală e una dintre materiile pe care o pot alege candidaţii absolvenţi ai unui liceu cu profil real.

Subiectele la biologie de la Bac toamnă 2018 pot fi accesate AICI.

Aceste subiecte sunt construite după modelele furnizate încă din noiembrie 2017 de oficialii din învăţământ. După acelaşi model au fost întocmite şi subiectele la aceeaşi materie care au fost date în prima sesiune de Bacalaureat 2018, cea din iunie.

Subiecte biologie Bac toamnă 2018: ce trebuie să rezolve candidaţii

Pe acelaşi subiect

Ca şi alte examene scrise din această sesiune, proba la biologie are 3 subiecte, notate fiecare cu câte 30 de puncte. Ele totalizează astfel 90 de puncte, la care se mai adaugă încă 10 puncte din oficiu.

Toate cele 3 subiecte sunt obligatorii, iar timpul de lucru acordat este de 3 ore. Pentru a promova proba scrisă la biologie, elevii trebuie să obţină cel puţin nota 5.

Conform metodologiei publicate de Ministerul Educaţiei, biologia este una dintre materiile pe care candidaţii care au urmat un liceu cu profil real o pot da la proba la alegere de la Bac toamnă 2018. Potrivit statisticilor, este materia preferată de cei mai mulţi elevi de profil real la această probă la alegere.

Subiectele la Biologie din prima sesiune de Bac 2018

În iunie, candidaţii la prima sesiune de Bacalaureat 2018 au avut de rezolvat 3 subiecte la proba scrisă de biologie. Primul, notat cu 30 de puncte, a fost întocmit sub forma unui test grilă şi conţine 4 subpuncte.

Primul subiect la proba de biologie din iunie de la Bac 2018

Subiectul al doilea conţine 2 subpuncte, unul legat de vasele de sânge şi ateroscleroza, iar celălalt din biologia vegetală. Este notat, de asemenea, cu 30 de puncte.

Al doilea subiect de biologie din prima sesiune de Bac 2018
Ultimul subiect de la biologie, de la proba de Bac 2018 din iunie

Cel de-al treilea subiect al probei din iunie, notat tot cu 30 de puncte, a avut cerinţe legate de sistemul digestiv al mamiferelor şi organele de simţ al acestora.

Când se desfăşoară proba la biologie la Bac toamnă 2018

Candidaţii de profil real care au ales biologia la ultima probă scrisă din această sesiune vor da examenul joi, pe 23 august. Examenul începe la ora 09.00 şi are loc până la 12.00. După susţinerea lucrării, candidaţii vor afla baremul la biologie, care va fi afişat pe site-ul subiecte.edu.ro la ora 15.00. Tot atunci vor fi publicate inclusiv subiectele care au fost date la această probă.

După afişarea rezultatelor la Bac toamnă 2018, candidaţii nemulţumiţi de nota obţinută la examenul de biologie pot face contestaţii. Vor afla rezultatul final pe 6 septembrie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri sociale » Subiecte biologie Bac toamnă 2018. Ce au avut de rezolvat elevii la această probă scrisă