Antena Meniu Search
x

Suferă de autism, dar are un talent ieşit din comun la desen

Gabriel are 14 ani şi este un adolescent cu adevărat special. Are autism, dar are şi un talent ieşit din comun. Lucrările lui Gabriel de grafică în tuş şi creion au fost adunate într-un album de artă.

Vezi și

 Gabriel are 14 ani şi este un adolescent cu adevărat special. Are autism, dar are şi un talent ieşit din comun. Lucrările lui Gabriel de grafică în tuş şi creion au fost adunate într-un album de artă. Cu banii strânşi din vânzarea albumului, mama lui Gabriel speră să strângă bani suficienţi pentru a continua terapia celor doi băieţi ai ei, amândoi diagnosticaţi cu aceeaşi afecţiune.

"Lumini şi nuanţe" este numele albumului în care sunt adunate desenele lui Gabriel. Dar titlul nu oglindeşte doar volumul, ci întreaga viaţă a adolescentului de 14 ani diagnosticat cu autism.

Gabriel este elev la o şcoală din Sibiu, face terapie de ani de zile, dar modul lui preferat de exprimare este desenul. Un talent pe care l-a descoperit în timp.

Gabriel suferă de o tulburare gravă. Dar nimeni nu a putut trece cu vederea talentul lui excepţional. Ideea unui album de artă a venit de la sine. Şi s-a dovedit încă de la lansare un succes, unul pe care chiar criticii de artă îl confirmă.

Până să ajungă să aibă propria expozitie, Gabriel a avut nevoie de mii de ore de recuperare, iar pentru mama lui nu a fost deloc uşor. Mai are acasă un fiu de 8 ani, şi el diagnosticat cu aceeaşi afecţiune.

Pentru o viaţă liniştită, Gabriel are nevoie însă de bani. Iar albumul pe care l-a lansat ar trebui să-i ajute mama. Femeia trebuie să plătească terapia de care şi el, şi fratele lui, au atâta nevoie. Terapie care nu este deloc ieftină.

Albumul de grafică al lui Gabriel poate fi cumpărat din librării.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Suferă de autism, dar are un talent ieşit din comun la desen