Antena Meniu Search
x

Ce superalimente sunt preferate de români. Vânzările au crescut cu 30%

Superalimentele sunt mai populare ca niciodată, iar trendul i-a prins până și pe români care şi-au propus să trăiască mai sănătos. O demonstrează preferințele lor alimentare.

de Redactia Observator

la 25.08.2019, 14:11

Vezi și

Superalimentele sunt mai populare ca niciodată, iar trendul i-a prins până și pe români care şi-au propus să trăiască mai sănătos. O demonstrează preferințele lor alimentare. Anul acesta, vânzările la aceste produse bogate în nutrienți rari și antioxidanți au crescut cu aproape 30% față de anul trecut.

Pudra de matcha este făcută din frunze de ceai verde, gătite la abur și uscate la soare. Are de 140 de ori mai mulți antioxidanți decât ceaiul verde clasic infuzat. Și chiar de 20 de ori mai mulți decât afinele.

Aproape lipsit de calorii, ceaiul Matcha este un adevărat aliat în lupta cu kilogramele. Totodată, diminuează ridurile stimulând producția de elastină de la nivelul pielii.

Pentru că oferă o stare de relaxare, acum sute de ani, ceaiul Matcha era băut de budiști pentru a rămâne calmi în timpul meditațiilor.

Un alt superaliment tot mai căutat de români este chlorella, una dintre puținele alge comestibile care cresc în apa dulce.

Un singur gram de chlorella are mai mulţi nutrienţi decât varza kale, spanacul sau brocolli. Întărește sistemul imunitar și este folosită cu succes în tratarea diferitelor forme de cancer, tocmai pentru că stimulează creşterea de celule albe în organism.

Pentru că este bogată în antioxidanţi, chlorella elimină nu doar toxinele, ci şi surplusul de grăsime. Şi, pentru că are cu 50% mai multe proteine decât carnea, dă rapid senzaţia de saţietate.

Pe lista de cumpărături frecvente a romanilor găsim mai nou și turmericul, un ingredient cheie în bucătăria orientală.

Graţie conţinutului de curcumină, reduce nivelul de zahăr din sânge şi al colesterolului rău. În plus, e un bun antidepresiv, pentru că stimulează "hormonii fericirii". Mai mult, condimentul indian previne şi tratează Alzheimerul şi chiar încetinețte procesul de îmbătrânire.

Românii se dau în vânt şi după pulberea de maca. Este rădăcina unei plante care creşte în muntii Americii de Sud, cunoscută pentru capacitatea sa de a regla hormonii. Bogată în nutrienţi, are mai mult calciu decât laptele.

Maca poate fi utilizată și ca leac pentru cei care stau prost cu memoria. Iar studiile arată că îmbunătățește și fertilitatea, în special în rândul femeilor.

Pudra cu gust de malţ caramelizat este recunoscută şi pentru capacitatea sa de a crește rezistența fizică, motiv pentru care mulţi o folosesc înainte de a face sport.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Ce superalimente sunt preferate de români. Vânzările au crescut cu 30%