Antena Meniu Search
x

Superstiţii de Anul Nou. Ce trebuie să faci ca să ai noroc și fericire în 2019

Superstiţii de Anul Nou 2019. Ne mai despart doar câteva ceasuri de Revelion 2019, iar românii așteaptă cu speranța venirea Noului An. De noaptea dintre ani se leagă și o mulțime de superstiții și obiceiuri, pe care mulți dintre noi le respectăm încă cu sfințenie. 

Superstiții și obiceiuri de Anul Nou
Superstiții de Anul Nou. Ce trebuie să facă ca să ai noroc și fericire tot anul - pixabay.com

Superstiţii de Anul Nou 2019. Ne mai despart doar câteva ceasuri de Revelion 2019, iar românii așteaptă cu speranța venirea Noului An. De noaptea dintre ani se leagă și o mulțime de superstiții și obiceiuri, pe care mulți dintre noi le respectăm încă cu sfințenie. 

Cele mai cunoscute superstiții de Anul Nou sunt legate de bani, noroc şi belşug.

Superstiţii de Anul Nou 2019. Bani în buzunare pentru noroc de bani

În noaptea de Anul Nou, știm cu toții că este bine să ai bani în buzunar, dar şi că nu este bine să dai bani pe 31 decembrie şi 1 ianuarie, ca să nu rămâi fără bani anul ce vine.

Pe acelaşi subiect

În unele zone ale ţării, femeile coc o pâine în care ascund bani, iar cel care găseşte monedele va avea noroc de bani tot anul.

De asemenea, se spune că nu trebuie să intraţi în Noul An cu datorii sau fără bani la voi și nici nu este bine să împrumutaţi bani sau alte lucruri.

O altă superstiţie legată de belşug, pe care mulţi o şi respectă, spune că este bine ca prima persoana care intră în casă în prima zi a Anului Nou să fie un bărbat brunet (se spune că blonzii şi roşcaţii sunt aducători de ghinion, iar femeile de asemenea). Musafirul trebuie să intre în casă cu o crenguţă de vâsc, pâine şi sare.

Superstiţii de Anul Nou 2019. Ce să facă să ai noroc tot anul

Românii au multe obiceiuri pentru atragerea norocului în noaptea dintre ani.

Se spune că e bine ca în noaptea de Revelion, la ora 00.00, să ţinem aproape ce dorim mai mult pentru anul viitor: bani pentru bunăstare, persoana iubită pentru noroc în dragoste, paharul cu şampanie pentru veselie.

În noaptea de Anul Nou e bine să avem pe masă vâsc, care aduce noroc, dar şi struguri şi smochine, pentru belşug.

Tot pentru noroc,este bine să purtăm ceva roşu, iar pe 1 ianuarie să avem haine noi.

Din bătrâni se ştie că nu e bine să fie agăţat calendarul anului nou înainte ca acesta să se fi sfârşit, pentru că aduce ghinion.

De asemenea, la miezul nopții, ușa casei trebuie să fie deschisă, pentru ca să iasă vechiul an și să intre Noul An.

În noaptea dintre ani, dar și pe 1 ianuarie nu se plânge. Conform tradiției, persoanele care plâng în prima zi a anului vor avea un an plin cu evenimente triste.

O altă superstiţie este legată de faptul că cine va dormi în ziua de Sfântul Vasile va fi leneş tot anul.

În prima zi a anului nu este bine să aruncăm nimic, nici măcar gunoiul, pentru că dăm cu piciorul norocului. Se mai spune că în noaptea dintre ani nu se găteşte mâncare din carne de pasăre, deoarece, aşa cum găina scormoneşte pământul şi-l împrăştie, tot aşa se risipesc norocul şi bunăstarea casei.

În prima zi din noul an nu se mătură, nu se spală, pentru a nu atrage sărăcirea casei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Superstiţii de Anul Nou. Ce trebuie să faci ca să ai noroc și fericire în 2019