Surf and Turf, reţeta neobişnuită care a ajuns la inimile gurmanzilor
Roadele pământului şi cele ale mării se întâlnesc şi se îmbină armonios într-o reţetă plină de savoare. Surf and Turf, căci despre această reţetă vorbim, este o îmbinare dintre carnea de vită şi fructele de mare.
Roadele pământului şi cele ale mării se întâlnesc şi se îmbină armonios într-o reţetă plină de savoare. Surf and Turf, căci despre această reţetă vorbim, este o îmbinare dintre carnea de vită şi fructele de mare.
Nou apărută în meniurile restaurantelor, reţeta neobişnuită câştigă - de la prima înghiţitură - inimile gurmanzilor.
Vedetele preparatului sunt muşchiul de vită şi fructele de mare. Dar cum orice reţetă conţine şi legume, alături de carne vin morcovii, sparanghelul, telina şi lămâia.
Primele care ajung pe foc sunt legumele. Sparanghelul este opărit, iar morcovii sunt traşi la tigaie, în unt.
Odată gătite, legumele sunt lăsate să respire, iar cheful începe pregătirea cărnurilor. Muşchiul de vită este primul care face cunoştinţă cu tigaia încinsă.
Farfuria se transformă într-o explozie de culori o dată ce cheful aranjează legumele caramelizate.
Cei care au gustat preparatul au devenit imediat fani, iar orice ieşire în oraş se termină inevitabil cu o porţie de Surf and Turf.
Cum era de aşteptat o astfel de delicatesă are un preţ destul de mare, dar toţi cei care au gustat spun că merită fiecare leu.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰