Antena Meniu Search
x

Susținătoarea celei mai crunte grupări teroriste este din Satu Mare

Românca devenită adept al celei mai crunte grupări teroriste din lume era urmărită de SRI din 2014. Are de ispăşit aproape doi ani de închisoare în ţară. Diana Medan e originară din Satu Mare şi a fost condamnată într-un dosar de trafic de droguri

Vezi și

Românca devenită adept al celei mai crunte grupări teroriste din lume era urmărită de SRI din 2014. Are de ispăşit aproape doi ani de închisoare în ţară. Diana Medan e originară din Satu Mare şi a fost condamnată într-un dosar de trafic de droguri. 

Diana Medan n-a stat nicio zi după gratii în acest dosar. A plecat în Italia, unde s-a măritat cu un tunisian şi s-a convertit la Islam. Şi nu doar de faţadă. A ajuns să creadă trup şi suflet. Aşa că a devenit pradă uşoară pentru adepţii grupării Statul Islamic, cei care folosesc Internetul pentru a recruta membri şi luptători.

Mesajele postate pe Facebook şi pe diverse site-uri islamiste au tradat-o pe romanca. Tinea legatura cu adepti ai gruparii teroriste Statul islamic si promova jihadul. Asa ca a intrat in vizorul SRI. Monitorizarea ei a inceput in 2014, dupa o serie de mesaje pe care femeia le transmitea din Romania. Cand romanca s-a intors in Italia, monitorizarea a continuat. De data aceasta, din partea serviciilor italiene.

Diana Medan a fost arestată marţi la Genova, tocmai când se întorcea din Tunisia. Românca suspectată de legături cu teroriştii din gruparea Statul islamic a fost extrădată şi se află acum în arest, la Cluj.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Susținătoarea celei mai crunte grupări teroriste este din Satu Mare