Antena Meniu Search
x

Sute de tineri, bătrâni şi copii, îmbrăcaţi în costume populare, au pornit spre orașul Unirii

Cu o săptămână înainte, sute de tineri, bătrâni şi copii au plecat spre oraşul Marii Uniri. Se deplasează în căruţe sau călare, într-o caravană care va reconstitui întocmai drumul făcut de zeci de mii de români spre Alba Iulia, în urmă cu un secol.

Vezi și

Pregătirile pentru ziua naţională au intrat în linie dreaptă. Cu o săptămână înainte, sute de tineri, bătrâni şi copii au plecat spre oraşul Marii Uniri. Se deplasează în căruţe sau călare, într-o caravană care va reconstitui întocmai drumul făcut de zeci de mii de români spre Alba Iulia, în urmă cu un secol. Îmbrăcaţi în straie populare, oamenii vor să arate că sărbătorirea centenarului merită orice sacrificiu.

Îmbrăcaţi în costume populare, şi-au împodobit căruţele, iar în traiste şi-au pus merinde cât pentru o săptămână.

Pe unde au trecut, moroşenii au ţinut să se facă auziţi. În Gherla, în judeţul Cluj, au fost însoţiţi şi de maşinile poliţiei.

Alţi 100 de români din localitatea Vâlcele, Covasna, au luat drumul capitalei Marii Uniri. Căruţele au fost pregătite, iar caii - ţesălaţi. Pe cât de grea va fi călătoria, pe atât de mare bucuria călătorilor.

Cinci zile le va lua celor care refac drumul strămoşilor lor de acum 100 de ani să ajungă la Alba Iulia. Acolo unde, pe 1 Decembrie 1918, 100 de mii de români au fost martorii unui moment istoric: naşterea României unite. O zi pe care vor s-o celebreze, sâmbătă, oameni din toate colţurile ţării.

Pe 1 Decembrie, la Alba Iulia sunt aşteptaţi aproape 200 de mii de oameni care vor lua parte la sărbătorirea Centenarului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri sociale » Sute de tineri, bătrâni şi copii, îmbrăcaţi în costume populare, au pornit spre orașul Unirii