Antena Meniu Search
x

Sute de români au plecat către Alba Iulia, pentru a sărbători Centenarul

Pregătirile pentru sărbătorirea zilei naţionale au intrat în linie dreaptă. Cu o săptămână înainte, sute de tineri, bătrâni şi copii au plecat spre oraşul Marii Uniri. Se deplasează în căruţe sau călare.

Vezi și

Pregătirile pentru sărbătorirea zilei naţionale au intrat în linie dreaptă. Cu o săptămână înainte, sute de tineri, bătrâni şi copii au plecat spre oraşul Marii Uniri. Se deplasează în căruţe sau călare, într-o caravană care va reconstitui întocmai drumul făcut de sutele de mii de români spre Alba Iulia, în urmă cu un secol. Îmbrăcaţi în straie populare, oamenii vor să arate că sărbătorirea centenarului merită orice sacrificiu.

Pe drumul Unirii, e o călătorie lungă, în care au pornit deja 100 de maramureşeni din Sighetu Marmaţiei. Îmbrăcaţi în costume populare, şi-au împodobit căruţele, iar în traiste şi-au pus merinde cât pentru o săptămână.

Alţi 100 de români din localitatea Vâlcele, Covasna, au luat drumul capitalei Marii Uniri. Căruţele au fost pregătite, iar caii - ţesălaţi. Pe cât de grea va fi călătoria, pe atât de mare bucuria călătorilor.

Cinci zile le va lua celor care refac drumul strămoşilor lor de acum 100 de ani să ajungă la Alba Iulia. Acolo unde, pe 1 Decembrie 1918, 100 de mii de români au fost martorii unui moment istoric: naşterea României unite. O zi pe care vor s-o celebreze sâmbăta viitoare oameni din toate colţurile ţării.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe 1 Decembrie, la Alba Iulia sunt aşteptaţi aproape 200 de mii de oameni care vor lua parte la sărbătorirea Centenarului. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Sute de români au plecat către Alba Iulia, pentru a sărbători Centenarul