Antena Meniu Search
x

Tânăra operată de cinci ori pentru îndepărtarea unei sarcini extrauterine rupe tăcerea

Monica, studenta de 19 ani din Botoşani, operată de cinci ori din cauza complicaţiilor apărute în urma îndepărtării unei sarcini extrauterine, a vorbit pentru prima oară după cele două luni de coşmar.

Vezi și

Monica, studenta de 19 ani din Botoşani, operată de cinci ori din cauza complicaţiilor apărute în urma îndepărtării unei sarcini extrauterine, a vorbit pentru prima oară după cele două luni de coşmar.

A ieşit din spital, dar nu a ajuns acasă. Tânăra va urma un program de recuperare după care speră să poată merge din nou. Familia l-a acuzat de malpraxis pe medicul care i-a făcut prima operaţie.

După două luni şi cinci operaţii dificile, Monica va învăţa să meargă din nou. Nu o va face acasă, aşa cum îşi dorea, ci într-un spital de recuperare din Iaşi.

Un caz pe care medicii spitalului Sfântul Spiridon l-au preluat în regim de urgenţă în urmă cu două luni, când Monica, o studentă de 19 ani din Botoşani, a fost trimisă de la Maternitatea Elena Doamna din Iaşi. În 24 de ore i-au fost făcute trei operaţii după o complicaţie apărută în urma îndepărtării unei sarcini extrauterine. Medicul ginecolog care a operat-o prima oară ar fi greşit. Familia l-a acuzat de malpraxis.

Operaţia laparoscopică pentru îndepărtarea unei sarcini uterine nu a reuşit. A fost continuată de acelaşi chirurg cu o intervenţie sub bisturiu. Fata a sângerat masiv, iar medicii au decis că e nevoie de o nouă intervenţie. A treia. Când a intrat în comă, Monica a devenit un caz de urgenţă maximă pentru chirurgii Spitalului Sfântul Spiridon.

Monica a rezistat. La Spitalul Sfântul Spiridon a trecut prin alte două operaţii după complicaţii apărute în zona abdominală. Monica are nevoie acum de fizioterapie şi psihoterapie. Recuperea ei NU exclude şi alte intervenţii chirurgicale. După recuperare, se va întoarce la Spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Tânăra operată de cinci ori pentru îndepărtarea unei sarcini extrauterine rupe tăcerea