Antena Meniu Search
x

De 24 de ani, o tânără din Gorj se luptă să-şi câştige dreptul la identitate. De ani întregi este plimbată de instituţiile statului, în zadar

O tânără fără identitate încearcă să convingă autorităţile din România că există şi are nevoie de buletin. A reuşit să termine liceul dar nu a putut da Bacul.

Vezi și

O tânără fără identitate încearcă să convingă autorităţile din România că există şi are nevoie de buletin. A reuşit să termine liceul dar nu a putut da Bacalaureatul. De ani intregi este plimbată între instituţiile care nu găsesc sau nu vor să găsească o rezolvare.

Cu un munte de documente în mâini, Alexandra încearcă să convingă autorităţile din România că există şi are nevoie de identitate. Are 24 de ani, iar pe ultimii şi i-a petrecut la pe la uşile instituţiilor care ar fi trebuit să găseacă o soluţie.

După ce cazul a fost mediatizat, ministrul de Interne s-a sesizat şi a chemat-o pe Alexandra la minister pentru a încerca să-i lămurească situaţia.

Ministrul spune că în documentele emise de statul german, mama Alexandrei a declarat nume false, iar actele trebuie refăcute şi trimise autorităţilor din ţara noastră. 

Carmen Dan, ministru de Interne: "Sa obtinem acel extras din Germania, cu datele corecte. Am luat legatura dimineata si cu ambasadorul nostru in Germania. I-am indicat documntul pe care noi l-am trimis la ambasada."

Autorităţile nu pot estima când va putea Aleksandra să îşi ţină buletinul în mână. Întâi i se va elibera un ceritificat de naştere românesc şi apoi documentul de identitate. 

Avocaţii spun că acest caz poate reprezenta o încălcare gravă a drepturilor omului.

Autorităţile din Gorj cunosc cazul Alexandrei încă din anul 2013, atunci când o echipă Observator a descoperit situaţia revoltătoare a fetei fără identitate. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » De 24 de ani, o tânără din Gorj se luptă să-şi câştige dreptul la identitate. De ani întregi este plimbată de instituţiile statului, în zadar