Antena Meniu Search
x

Tânărul, dispărut de ieri în apele Jiului, se căsătorise sâmbătă. Mărturia prietenului cu care plecase la plimbare cu barca

O soţie însărcinată se roagă pentru viaţa soţului ei, înghiţit de apele învolburate ale Jiului. S-au căsătorit sâmbătă, dar nu au avut parte de clipele fericite la care sperau. Duminică, tânărul din Târgu Jiu a plecat cu un prieten să se plimbe pe râu cu barca pneumatică. Ceea ce ar fi trebuit să fie o aventură plăcută de weekend s-a transformat rapid într-o posibilă tragedie. Salvatorii încă îl caută pe proaspătul mire.

de Redactia Observator

la 08.06.2021, 14:31

Vezi și

Cel mai fericit weekend din viaţa proaspătului cuplu s-a încheiat cu lacrimi amare. "Vă implor, rugați-vă pentru soțul meu să îl găsească în viaţă, din ultimele mele puteri vă implor, rugați-vă pentru el!"

Este mesajul disperat al soţiei tânărului de 28 de ani, dispărut de aseară în apele râului. De la ora 22 este de negăsit, în ciuda căutărilor pompierilor. Mirele plecase cu un amic în vârstă de 35 de ani de la Târgu Jiu spre Rovinari. 

Curenţii puternici şi înşelători ai Jiului i-au tras către barajul Vârţ şi într-un moment de neatenţie, tânărul de 28 de ani s-a dezechilibrat și a căzut în apele învolburate ale râului. Cineva de pe mal a văzut ce s-a întâmplat şi a sunat la 112. Salvatorii au venit de urgenţă. 

Maria Băran, purtător de cuvânt ISU Gorj: Bărbatul din barcă a fost salvat de către pompieri cu ajutorul echipamentelor de alpinism, barca fiind prinsă într-o zonă greu accesibilă. 

El le-a povestit salvatorilor cum s-a întâmplat tragedia. Pompierii nu au avut prea mult timp la dispoziţie pentru că s-a lăsat întunericul. 

Au sperat că pe lumină vor avea mai mult noroc şi au plecat din nou pe albia râului, în căutarea tânărului dispărut. Au cercetat în special zona barajului, unde s-a întâmplat tragedia. 

Victor Țuhașu, purt de cuv IPJ Gorj: În continuare au fost efectuate activităţi de căutare în zona adiacentă digului, însă tânărul nu a mai fost găsit. În momentul în care a căzut din barcă, acesta purta o pereche de pantaloni scurţi de culoare neagră, fără alte elemente de vestimentaţie. 

Jiul este preferat de practicanţii de rafting pentru adrenalina pe care le-o oferă. Râul are mai multe porţiuni în care se învolburează şi este mărginit de stânci pe porţiuni de zeci de metri. Din acest motiv, specialiştii recomandă folosirea obligatorie a echipamentelor de protecţie: costum de neopren, cască şi mai ales vestă de salvare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Tânărul, dispărut de ieri în apele Jiului, se căsătorise sâmbătă. Mărturia prietenului cu care plecase la plimbare cu barca