Meniu LIVE
Search
x

Papa Francisc n-a uitat-o pe tanti Anica, bătrâna din Bacău care a ținut să binecuvânteze bebelușul unei tinere

O bunică cu un bebeluş în braţe a rămas în amintirea Papei Francisc după vizita de la Iaşi. Femeia l-a impresionat atât de tare, încât a ajuns imagine-simbol la Vatican. Chipul ei a fost imprimat pe o carte de rugăciuni. Un suvenir pe care Suveranul Pontif îl face cadou celor care vin să-l vadă. Bucuroasă până la lacrimi, tanti Anica ne-a primit în casa ei ca să ne povestească despre întâlnirea care, spune ea, a fost un dar de la Dumnezeu.

De Redactia Observator la 22.09.2020, 22:56
Vezi și
  • Anica Iancu ne-a povestit experiența ei cu Suveranul Pontif, după vizita din România
  • Cu bebelușul unei tinere în brațe, tanti Anica a ajuns până la Papă
  • Momentul a fost imortalizat, iar acum este imprimat pe o carte de rugăciuni

Papa Francisc: Era o femeie bătrână, destul de bătrână, o bunică. Pe brațe își ținea nepotul de mai puțin de două luni. Când am trecut, mi l-a arătat. Zâmbea și era un zâmbet complice, ca și cum mi-ar fi spus "Uite, acum și eu pot să visez!".

Visul mare al bunicii s-a îndeplinit sub binecuvântarea Papei care a adus curcubeul în România. Femeia de 80 de ani, al cărei chip zâmbitor a rămas întipărit în amintirea Suveranului, se numeşte Anica şi este din satul Bârzulești, judeţul Bacău. Anul trecut, în timp ce papamobilul trecea prin mulţimea adunată în Iaşi, bătrâna a văzut o tânără cu un bebeluş în braţe care încearcă să ajungă mai aproape.

Anica Iancu: Cineva a zis din spate: "Să-l ia cineva!". Eu atunci m-am uitat în spate, nu îndrăznea nimeni. I-am zis: "Măi, fato, dă-mi-l mie dacă totuşi vrei poate să-l binecuvânteze Sfântul!". N-am apucat bine să îl ţin în braţe că a apărut Sfântul Părinte. Eu cum l-am luat de peste şi m-am întors aşa cu el, aşa am rămas cu el.

Momentul a fost surprins într-o fotografie care face cât o mie de cuvinte.

Anica Iancu

Şi când am ţinut copilul în braţe aveam lacrimi în ochi. Şi acum tot la fel.

A trzcut un an, dar Suveranul de la Vatican n-a uitat-o pe bătrâna din Bârzulești. Poza ei a fost tipărită pe o carte de rugăciuni pe care Papa Francisc o face cadou oaspeţilor de la Palatul Apostolic.

Iulian Claudiu Petrea, preotul din Bârzulești: A început să plângă de fericire, emoţiile se vedeau pe chipul ei. Foarte frumos a priceput acest lucru.

Nu doar Suveranul Pontif are o poză cu tanti Anica. Şi tanti Antica are o poză cu el.

Anica Iancu

Acum sa fiu in inima lui dar și el e in inima mea

Bătrâna a rămasă văduvă acum 3 decenii şi a crescut singură cinci copii. E convinsă că întâlnirea cu Papa Francisc a fost un dar de la Dumnezeu. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Papa Francisc n-a uitat-o pe tanti Anica, bătrâna din Bacău care a ținut să binecuvânteze bebelușul unei tinere

Breaking News

Dolarul, la un nou record istoric, a ajuns la 5,1135 lei. CURS BNR 26 septembrie 2022

Dolarul, la un nou record istoric, a ajuns la 5,1135 lei. CURS BNR 26 septembrie 2022