Antena Meniu Search
x

Vinul fiert, turta dulce și castanele coapte, savurate la târgul de Crăciun de la Brașov

Vinul fiert şi turta dulce merită savurate ca la carte. Şi cum altfel, dacă nu la târgurile de Crăciun din toată ţara, care se întrec în decoraţiuni şi bunătăţi cu arome de sărbătoare. De exemplu, în Braşov, oamenii stau la coadă pentru castane coapte.

de Redactia Observator

la 08.12.2019, 14:51

Vezi și

Vinul fiert şi turta dulce merită savurate ca la carte. Şi cum altfel, dacă nu la târgurile de Crăciun din toată ţara, care se întrec în decoraţiuni şi bunătăţi cu arome de sărbătoare. De exemplu, în Braşov, oamenii stau la coadă pentru castane coapte, un adevărat deliciu al sezonului rece.

La poalele Tâmpei, păşeşti uşor spre atmosfera magică de sărbătoare. Bradul târgului de Crăciun din Braşov, înalt de peste 30 de metri, a adunat în jurul său mii de oameni. Cu paharul de vin fiert în mână şi învăluiţi de aroma de scorţişoară, vizitatorii nici că au mai simţit cele 4 grade cu minus. Străinii s-au încălzit şi mai tare, când au făcut cunoştinţă cu ospitalitatea românească.

O curiozitate pentru mulţi s-au dovedit a fi castanele coapte. Stropite cu un praf de sare, apoi crestate şi rumenite într-un cuptor special, s-au vândut ca pâinea caldă. 50 de kilograme doar în ziua deschiderii târgului.

Cele 40 de căsuţe de la târgul de Crăciun împletesc tradiţii vechi şi preparate culinare din regiunea Braşovului. De la plăcinte şi clătite, la ciocolată artizanală, turtă dulce sau numeroase brânzeturi şi mezeluri.

Caruselul luminos şi trenuleţul electric au fost deliciul copiilor veniţi în Piaţa Sfatului, unde din 16 decembrie îşi va face apariţia şi Moş Crăciun.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Vinul fiert, turta dulce și castanele coapte, savurate la târgul de Crăciun de la Brașov