Târgurile tradiționale, salvarea celor care nu au tip să pregătească conservele pentru iarnă
În cazul în care nu aveţi timp, dar nici chef să vă pregătiţi conservele pentru iarnă, nu este cazul să vă panicaţi! În fiecare weekend, în marile oraşe, se organizează tot felul de târguri tradiţionale.
În cazul în care nu aveţi timp, dar nici chef să vă pregătiţi conservele pentru iarnă, nu este cazul să vă panicaţi! În fiecare weekend, în marile oraşe, se organizează tot felul de târguri tradiţionale. Acolo puteţi găsi toate produsele tradiţionale, de la zacuscă şi murături asortate, până la dulceţuri şi cozonaci. Toate făcute cu ingrediente bio, după reţete tradiţionale.
În târgurile din capitală, producătorii aduc bunătăţi pregătite în casă după reţete vechi, păstrate din generaţie în generaţie. Totul este 100% natural, iar produsele nu conţin conservanţi şi asta se vede în preţuri.
Pentru proviziile de iarnă o familie cheltuieşte între 200 şi 250 de lei. Preţul pentru un borcan de murături în saramură variază între 15 şi 20 lei, iar un borcan de zacuscă sau dulceaţă costă între 10 şi 20 lei.
Pentru cei ce înca nu au avut timp să se ocupe de cămara pentru iarnă, producătorii pot fi găsiti săptamanal, în parcurile din capitală.
Nici dulciurile nu sunt mai prejos, iar 100 g de ciocolată de casă sau caramele,costă între 5 şi 10 lei.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰