Antena Meniu Search
x

TAROM a reluat zborurile interne, după aproape două luni

TAROM reia zborurile interne după aproape două luni în care pandemia a ţinut la sol zeci de aeronave şi a adus pierderi uriaşe. Primii pasageri s-au îmbarcat spre destinaţiile Iaşi, Cluj, Timişoara si Oradea. Nu înainte însă de a trece printr-un triaj strict. 

Laurenţiu Rădulescu
de Laurenţiu Rădulescu

la 18.05.2020, 23:10

Vezi și
  • În jur de 1.000 de angajați TAROM sunt în continuare în șomaj tehnic.
  • TAROM a reluat cursele spre Iași, Cluj, Timișoara și Oradea.

TAROM reia zborurile interne după aproape două luni în care pandemia a ţinut la sol zeci de aeronave şi a adus pierderi uriaşe. Primii pasageri s-au îmbarcat spre destinaţiile Iaşi, Cluj, Timişoara si Oradea. Nu înainte însă de a trece printr-un triaj strict. 

Reporterii Observator au filmat toţi paşii pe care trebuie să-i parcurgeţi de când ajungeţi în faţa aeroportului până la decolare. 

O oră durează pregătirea aeronavelor pentru zbor. Timp în care o armată de oameni dezinfectează fiecare loc şi purifică aerul cu substanţe speciale. Regulile sunt stricte şi pentru pasageri. 

Masca de protecţie e obligatorie şi nu doar în momentul în care intraţi în avion, ci pe tot parcursul zborului. 

În anul pandemiei, călătoria cu avionul e complet diferită. 

Andreea Grindeanu, șefă cabină zbor: Am redus serviciul de catering la bord, încurajăm pasagerii să vină cu trei ore înainte la aeroport și să facă check-in online.

Înainte să intre în aeroport, pasagerii trec mai întâi prin zona de triaj. Patru corturi sunt instalate în faţa Terminalului. Nimeni nu merge mai departe înainte să i se ia temperatura. 

Sunt paşii pe care i-au urmat astăzi sute de pasageri, în primele zboruri interne programate după o pauză de aproape două luni. 

Mihaela Bivol, reprezentant TAROM: Am început să dăm drumul progresiv la zbor. Am început cu nişte curse interne, respectiv patru destinaţii. 

Mai exact, cursele spre Iaşi, Cluj, Timişoara şi Oradea. Un alt zbor a fost programat astăzi spre Atena. 

Singura cursă externă a companiei TAROM va decola în aproximativ două ore şi jumătate, iar acesta este momentul în care pasagerii sunt invitaţi să vină din corturile din exterior până în Terminalul Plecări al Aeroportului Henri Coandă: "Aşteptăm afară, intrăm aici, distanţa normală, e perfect".

TAROM a suspendat toate zborurile pe 21 martie. Din aproape 1.800 de angajaţi câţi are compania, aproape o mie sunt încă în şomaj tehnic. 

Diminuarea zborurilor a dus inclusiv la scăderea veniturilor Companiei Naţionale Aeroporturi București. În momentul de faţă, doar 10% dintre aeronave aterizează sau decolează de pe cel mai mare aeroport din ţară.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » TAROM a reluat zborurile interne, după aproape două luni