Antena Meniu Search
x

Taxa auto ar putea fi introdusa in pretul combustibilului

Taxa auto s-ar putea modifica din nou. Este propunerea unor senatori PNL, care vor introducerea ei in pretul combustibilului. La fiecare litru cumparat, toti soferii ar urma sa plateasca un ban in plus. Ideea senatorilor ar putea deveni realitate cel mai devreme, la toamna.

Vezi și

Cei doi parlamentari vor ca taxa auto sa fie platita de toti cei care ajung la pompa pentru a-si alimenta masinile.

„Echitabil este sa platesti cat consumi. Daca circuli mai mult, platesti mai mult”, spune senatorul Cristian Bodea.

Ce-ar insemna pentru soferi? Sa luam un exemplu: o masina cu un consum mixt de sase litri la 100 de km. Pentru 1.000 de kilometri parcursi pe luna, sunt necesari cam 60 de litri de motorina. Conform noilor propuneri, ar insemna cate 60 de bani in plus pe bonul fiscal. O suma nesemnificativa. Cu toate acestea, oamenii nu sunt dispusi sa plateasca. Spun ca au platit deja sute si mii de euro pe timbrul de mediu.

Cei doi senatori care sustin desfiintarea timbrului de mediu nu au gasit o solutie si pentru sumele incasate deja de oficiali.

In prezent, cei care vor sa-si cumpere o masina trebuie sa plateasca timbrul de mediu in functie de emisia de noxe si capacitatea cilindrica. In multe cazuri, taxa ajunge aproape la valoarea masinii.

In ultimii ani, taxa auto nu a descurajat achizitia de masini rulate, asa cum au intentionat guvernantii. Doar in primele trei luni ale anului, romanii au cumparat 53.000 de autoturisme second hand, cu 50% mai mult fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Taxa auto ar putea fi introdusa in pretul combustibilului