Antena Meniu Search
x

Video Tazz şi Luna, doi căţei de terapie care au fost salvaţi de pe stradă, îi ajută pe cei nevoiaşi să-şi trateze fobiile, în Galaţi

Sunt cei mai buni prieteni ai omului, iar acum sunt şi psihologi. Vorbim despre câinii de terapie. Conceptul, practicat de ani buni în străinătate, a ajuns şi la noi în ţară de curând. Mai precis, la Galaţi. Acolo, doi căţei abandonaţi, Tazz şi Luna, au fost special antrenaţi, iar acum lucrează cu vârstnicii din azile, cu copiii, şi ajută chiar şi la tratarea fobiilor.

de Redactia Observator

la 28.05.2021, 17:03

Vezi și

Tazz și Luna sunt câini de terapie. Sunt extrem se sociabili şi treaba lor este să ajute oamenii să scape de stres. Reuşesc să facă asta în doar câteva secunde. 

''V-ar ajuta aici la serviciu, la registratură, să vă mai destreseze un pic?

M-ar ajuta oriunde. 

Vobiți cu domnul primar să vă aducă unul aici.

Pe acelaşi subiect

Nu, din păcate nu se poate aici, la locul de muncă.''

Cățeii au fost salvați de pe stradă, pui fiind, şi au fost dresaţi pentru a deveni câini de terapie. Au şi un cerificat care le atestă abilitățile. Pot lucra în orice instituție şi cu orice fel de oameni. 

Roxana Crișan, Animal Society: Câinele este folosit ca un motivator pentru copii. Dacă faci asta, poţi să îi dai de mâncare câinelui, sau să-l mângâi, sau hai să-l mângâiem, să numărăm cu câinele.

Inclusiv frica de alţi câini poate fi exclusă

Datorită firii lor jucăuşe şi temperamentului plăcut, Tazz şi Luna ajută chiar şi la vindecarea fricii de câini.

Roxana Crișan, Animal Society: Noi deja avem experiență în acest lucru și am contribuit la vindecarea unui adult care avea o fobie. În clipa în care vedea un câine, indiferent la ce distanță, tremura, se panica, se bloca, efectiv. 

Programul de transformare a câinilor abandonaţi în terapeuţi pentru oameni face parte dintr-un proiect mai amplu al cărui scop este reducerea abandonului de câini, dar şi apropierea mai mare dintre om şi animal. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Tazz şi Luna, doi căţei de terapie care au fost salvaţi de pe stradă, îi ajută pe cei nevoiaşi să-şi trateze fobiile, în Galaţi