Meniu
Search
x

Tehnica viitorului ajută la evaluarea rapidă a maşinilor lovite de grindină

Maşini care trec prin scanere, ca-n filmele SF. Asta vom vedea în service-urile auto. Evaluarea daunelor unui autoturism distrus de grindină va fi făcută în cel mult patru minute. La final, păgubitul şi compania de asigurare vor şti exact cât costă reparaţiile, fără a mai pierde timp cu birocraţia.

De Redactia Observator la 24.10.2019, 21:08
Vezi și

Maşini care trec prin scanere, ca-n filmele SF. Asta vom vedea în service-urile auto. Evaluarea daunelor unui autoturism distrus de grindină va fi făcută în cel mult patru minute. La final, păgubitul şi compania de asigurare vor şti exact cât costă reparaţiile, fără a mai pierde timp cu birocraţia. Tehnologia, care include şi reparaţii la minut, va ajunge anul viitor şi în România.

2.500 de maşini au fost avariate de grindină, în Zalău, la începutul verii. Din cauza numărului mare al dosarelor de daune, proprietarii au aşteptat cu lunile să-şi repare autoturismele. 

Acest lucru s-ar putea putea schimba de anul viitor, când în România va fi adus un astfel de echipament care asigură mai multă eficienţă, economie de timp, precizie şi rapiditate şi se bazează pe procesare de imagine inteligentă şi învăţare automată.

Patru minute durează scanarea unui autoturism, iar la final sistemul calculează şi costul reparaţiilor.

George Cojocaru, managerul companiei care deţine scanerul: Scanarea maşinii durează 13 secunde, după care există procesul de identificare a loviturilor, apoi emiterea radiografiei cu mărimea, adâncimea. Au fost cazuri când, într-o zi, am scanat şi 500 de maşini

Scanerul ar trebui să ajungă în România în prima parte a anului viitor. Pe lângă acest sistem, firmele de asigurare vor să importe din Germania şi tehnologia reparaţiilor fără vopsire.

George Cojocaru, managerul companiei care deţine scanerul: Aceste substanţe cu care se lucrează, tip ventuză, fără a demonta elementul de caroserie a maşinii, efectuează aceste reparaţii în reprezentanţele auto

Tot ca să reducă timpii de aşteptare, companiile constată de la distanţă pagubele în caz de accident.       

Mădălin Roşu, preşedintele BAAR: În mod normal, dacă luăm cu programare, sunat la call center, constatarea în sine, mers la service, evaluarea daunelor poate să dureze jumătate de zi. Aici vorbim de câteva minute şi dosarul e gata

Preşedintele Consilului Concurenţei a declarat astăzi că tarifele practicate de service-uri pentru reparații, dar şi costurile decontate de asiguratori în tarifele RCA sunt prea mari. Din acest motiv, pe viitor, comisioanele plătite brokerilor ar putea fi plafonate.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Tehnica viitorului ajută la evaluarea rapidă a maşinilor lovite de grindină

Breaking News

Trupele ucrainene au încercuit orașul Lîman

Trupele ucrainene au încercuit orașul Lîman