Antena Meniu Search
x

O telecabină care urca spre cetatea din Deva s-a blocat. Cei 19 adulți și copii rămași blocați au fost coborâți de pompieri (Video)

O telecabină care urca spre cetatea din Deva s-a blocat, pompierii intervinind pentru salvarea adulților și copiilor rămași blocați la mijlocul traseului.

O telecabină care urca spre cetatea din Deva s-a blocat, pompierii intervenind pentru salvarea adulților și copiilor rămași blocați la mijlocul traseului.

(Actualizare): Toţi turiştii aflaţi în telecabina blocată pe Dealul Cetăţii din Deva au fost aduşi la sol în siguranţă de către pompierii alpinişti.

Turiştii sunt din Bihor, Satu Mare şi Bucureşti şi niciunul nu a suferit răni.

(Actualizare): Cei opt copii rămași blocați au fost ajutați să coboare, cu ajutorul unui dispozitiv specific de salvare de la înălţime, alcătuit dintr-un braţ şi un coş de extracţie.

Pe acelaşi subiect

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara, pompierii alpinişti au realizat, pentru salvarea celor 19 turişti aflaţi în telecabina blocată, un coş de extracţie pentru salvarea de la înălţime.

În telecabină se aflau 11 adulţi şi opt copii, cu vârste cuprinse între 4 şi 12 ani. "Din informaţiile noastre au fost aduşi la sol toţi cei 8 copii şi urmează să fie salvaţi adulţii", au spus reprezentanţii ISU Hunedoara, menţionând că nu este o înălţime foarte mare faţă de sol, fiind vorba de aproximativ patru metri.

În sprijinul turiştilor a fost direcţionat spre telecabină şi un echipaj medical cu o autospecială de transport victime multiple, însă la o primă evaluare turiştii nu par a prezenta probleme medicale.

Deocamdata nu se știe cauza blocării telecabinei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » O telecabină care urca spre cetatea din Deva s-a blocat. Cei 19 adulți și copii rămași blocați au fost coborâți de pompieri (Video)