Antena Meniu Search
x

SPECIAL! Telefonul mobil ne rupe de realitate

Cei mai multi dintre noi nu ne dezlipim de telefonul mobil in nicio situatie. Mai mult, un studiu din Marea Britanie arata ca 10% dintre intervievati au spus ca il butoneaza chiar si in momentele intime cu partenerul de viata

Vezi și

Cei mai multi dintre noi nu ne dezlipim de telefonul mobil in nicio situatie. Mai mult, un studiu din Marea Britanie arata ca 10% dintre intervievati au spus ca il butoneaza chiar si atunci cand fac sex. Din fericire, romanii sunt mai dedicati decat britanicii, asa ca - odata ajunsi in pat cu partenerul - uita de existenta telefonului mobil.

"Toate palierele noastre de intimitate mentin un echilibru psihic. Vor ajunge cu timpul sa-si distruga relatia pentru ca este foarte importanta calitatea petrecuta cu celalalt nu numai cantitatea si este foarte important ca atunci cand dedic timp partenerului meu sa fie unicul beneficiar", spune psihologul Cristina Fulop. Acelasi studiu arata ca 55 la suta dintre britanici folosesc mobilul la volan, iar 12 la suta iau mobilul cu ei in timp ce fac dus. Aici au multe in comun cu romanii.

Asa ca e normal sa fi aparut si o boala asociata telefonului mobil. Nomofobia se manifesta printr-o senzatie de anxietate resimtita atunci cand aparatul este uitat acasa sau la birou, cand nu are semnal, cand se descarca total sau cand se termina creditul. Potrivit unui studiu publicat de SecurEnvoy, fobia afecteaza 66% din purtatorii de telefoane mobile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » SPECIAL! Telefonul mobil ne rupe de realitate