Antena Meniu Search
x

Temperaturile sunt din ce în ce mai mari! Ce este recomandat să mâncăm în zilele călduroase

Canicula ne dă târcoale, iar organismul nostru trebuie să fie pregătit pentru a face faţă temperaturilor mari

Canicula ne dă târcoale, iar organismul nostru trebuie să fie pregătit pentru a face faţă temperaturilor mari

Iată ce alimente ne recomandă specialiştii să consumăm vara:

Salată verde: Cu un conţinut de peste 90 % de apă, salată verde te ajută să te hidratezi în zilele călduroase de vară, dar ,,are grijă”de digestia şi de silueta ta. O bună sursă de nutrienţi, fibre, antioxidanţi şi betacaroten, salată verde nu ar trebui să lipsească din alimentaţia zilnică a zilelor de vară.

Cât mai multe fructe: Fie că le mâncăm ca atare sau sub formă de suc sau îngheţată în casă, medicii ne recomandă să consumăm cât mai multe: pepene, cireşe, mere, căpşuni, piersici.

Castravetele: Asemeni pepenului roşu, este compus mare parte din apă (95-96%), fiind un bun ajutor pentru a-ţi potoli setea. Consumaţi proaspeţi, în salate sau supe, castraveţii păstrează pentru mai mult organismul hidratat. O altă modalitatea bună de a te hidrata este să adaugi într-un pahar de apă câteva felii de castravete.

Varza: Cu un conţinut bogat în vitamine (A şi C), varza nu numai că ajută la hidratarea organismului, dar poate reduce nivelul colesterolului ,,rău”şi este un bun aliat în curele de slăbire. Sub formă de salată, varza oferă organismului importante cantităţi de antioxidanţi şi de minerale.

Ţelină: O altă legumă care te ajută să te hidratezi pe timpul verii şi îţi oferă vitaminele şi mineralele necesare organimului este ţelină. Deşi este un pic mai greu de ,,ronţăit”, ţelina conţine mare parte apă, dar şi antioxidanţi. Adăugată în supe sau în salate ţelina poate preveni anemia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri sociale » Temperaturile sunt din ce în ce mai mari! Ce este recomandat să mâncăm în zilele călduroase