Antena Meniu Search
x

Testul Aristotel, concursul creativității pentru elevii din toată ţara

Învață că să fie cei mai buni! Iar acum au dat ultimul examen înainte de sfârșitul anului școlar. Peste 2500 de elevi din toată țara și-au testat deja cunoștințele la ediția online a Concursului Național Interdisciplinar "Aristotel".

de Redactia Observator

la 31.05.2020, 13:59

Vezi și
  • Elevii mai au la dispoziție două săptămâni.
  • Concursul se va încheia pe 12 iunie.

Un concurs gratuit, de cultură generală, logică, matematică și creativitate, organizat de Fundația Dan Voiculescu Pentru Dezvoltarea României, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București.

Acest examen are o miză diferită. Este singura competiție care are ca scop încurajarea creativității și a gândirii logice în rândul elevilor din învățământul primar și gimnazial, iar cei mai buni dintre ei vor primi și premii.

Adriana Nicolae, Director Adjunct Școala Gimnazială "Herăstrău", București: Dintre toate concursurile la care școala noastră a participat, și nu sunt puține, sunt destul de multe, din punctul meu de vedere, al cadrelor didactice și al Copiilor, Concursul Aristotel este singurul care respectă programa școlară, ceea ce este foarte important. Important pentru acest concurs este că e interdisciplinar și lucrează cu gândirea logică a copilului.

Fiind o competiție multidisciplinară, concursul "ARISTOTEL" le permite copiilor libertatea de a se exprima într-un mod cât mai creativ.

Acest lucru le place foarte mult și sunt bucuroși să participe la un astfel de concurs.

Huci Mihaela, Profesor Colegiul Național "Roman Vodă", Neamț: Fundația Dan Voiculescu se implică în foarte multe acțiuni de acest gen, printre care și concursul Aristotel, de cultură generală, dar care conține și o probă de creație, ceea ce i-a atras foarte mult pe copii.

Huci Mihaela, Profesor Colegiul Național "Roman Vodă", Neamț: Copiii au fost impresionați, concursul este destul de acceptabil , a fost o inițiativă foarte bună, mai ales în această perioadă.

Adriana Nicolae, Director Adjunct Școala Gimnazială "Herăstrău", București: Au ABC-ul tuturor disciplinelor școlare, ceea ce este foarte important, îi învață să fie competitivi și au satisfacția unei munci bune.

Este pentru prima dată de la lansarea Concursului "Aristotel" când acesta se poate desfășura și online. Datorită acestui mod de organizare, la etapa specială a concursului au putut participa, în premieră, elevi din toată țara.

Sabina Grăjdeanu, elevă: A trebuit să intru pe siteul Fundației Dan Voiculescu, să îmi fac cont, mai întâi, și după aceea ne-au dat întrebările. În total au fost 20 de întrebări, unele ușoare, unele grele, dar am reușit să le fac.

Reporter: De ce ai ales sa participi la concursul Aristotel?

Sabina Grăjdeanu, elevă: Pentru că aș dori să am mai multe diplome și poate să iau și o bursă la școală , dar și să văd cum ar fi să particip la un concurs.

Elevii mai au la dispoziție două săptămâni pentru a susține Concursul "Aristotel". Acesta se desfășoară online, pe platforma disponibilă pe site-ul Fundației Dan Voiculescu.

Concursul se va încheia pe 12 iunie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Testul Aristotel, concursul creativității pentru elevii din toată ţara