Antena Meniu Search
x

Testul pestei porcine la Sfânta Parascheva. Credincioşii vor fi verificaţi chiar şi în genţi

În timp ce preoţii pregătesc agheasma, autorităţile din Iaşi pregătesc dezinfectanţii. Se tem că cei 150 de mii de pelerini aşteptaţi la praznicul Sfintei Parascheva ar putea aduce cu ei virusul pestei porcine. Filtre vor fi puse la principalele intrări în judeţ, începând de astăzi.

Vezi și

În timp ce preoţii pregătesc agheasma, autorităţile din Iaşi pregătesc dezinfectanţii. Se tem că cei 150 de mii de pelerini aşteptaţi la praznicul Sfintei Parascheva ar putea aduce cu ei virusul pestei porcine. Filtre vor fi puse la principalele intrări în judeţ, începând de astăzi. Cu toate acestea, sute de pelerini au ajuns de zile bune în oraş şi spun că nimeni nu i-a verificat.

Înainte de a ajunge la moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva, pelerinii trebuie să treacă peste covorul cu dezinfectant.

La Coropceni, Mirceşti, Bivolari şi Scânteia, covoarele vor sta în calea maşinilor care vin din Vaslui, judeţul care separă Iaşul de focarele de pestă din Galaţi. Însă măsurile vin după ce mii de pelerini au sosit deja la Iaşi. Ei nu au apucat să fie controlaţi în niciun fel. Cel puţin 150.000 de credincioţi sunt aşteptaţi la pelerinajul de Sfânta Parascheva.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Autorităţile au anunţat că vor verifica pungile oamenilor la sosirea în oraş, în punctele cheie. De asemenea, primăria va goli coşurile de gunoi din oraş mai des în timpul pelerinajului. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Testul pestei porcine la Sfânta Parascheva. Credincioşii vor fi verificaţi chiar şi în genţi