Antena Meniu Search
x

Video Tezaur de pe vremea romanilor, descoperit în Zalău de un căutător de comori. Bărbatul a cerut o recompensă pentru o donaţie, dar a fost refuzat

Un tezaur de pe vremea romanilor a fost descoperit la Zalău, de un căutător de comori. Nu este prima dată când omul descoperă astfel de obiecte valoroase, dar e prima dată când cere recompensă pentru artefactele predate autorităţilor. Bărbatul voia bani pentru un adăpost de animale, dar oficialii i-au refuzat recompensa.

de Redactia Observator

la 10.06.2021, 17:42

Vezi și

Zeci de monede datând din epoca romană au fost descoperite în pădurea Surduc. Căutătorul de comori nu a stat pe gânduri a predat tezaurul autorităţilor. 

Ghimbir Vasile, căutător de comori: Am găsit 57 de monede de argint. Am venit aici la patrimoniu, le-am predat conform legii. Am cerut o recompensă, pe care vreau să o donez la un adăpost de căţei. Doamna directoare a spus că nu există lege în care să ceri recompensă pentru ce găseşti cu detectorul de metale. Sunt foarte dezamăgit.

Căutătorul de comori nu este la prima descoperire

Monedele pe care le-a găsit bărbatul vor ajunge la muzeu, acolo unde pasionaţii de numismatică le vor putea admira. 

Doina Cociș, director Directia Judeteana pentru Cultura si Patrimoniu National Salaj: Monedele pe care domnul le-a depus astăzi vor urma calea firească legală, vor fi transmise printr-un proces verbal specialiştilor Muzeului Judeţean de Istorie şi Arte din Zalău.

Între timp un arheolog şi un poliţist vor verifica zona în care bărbatul a găsit tezaurul. Căutătorul de comori nu este la prima descoperire. De-a lungul anilor omul a scos la lumină mai multe comori, toate au ajuns în muzeul din Zalău. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri sociale » Tezaur de pe vremea romanilor, descoperit în Zalău de un căutător de comori. Bărbatul a cerut o recompensă pentru o donaţie, dar a fost refuzat