Antena Meniu Search
x

Tigarile s-au scumpit cu aproximativ 40 de bani pe pachet din cauza accizelor

Taxe noi, dar si preturi mai mari. De ziua pacalelilor, romanii nu prea au motiv de gluma! Tigarile s-au scumpit cu aproximativ 40 de bani pe pachet din cauza accizelor. Si pretul gazelor pentru consumatorii industriali s-a majorat. Iar asta se va vedea, evident, la raft. In pretul alimentelor.

Vezi și

Pentru o persoana care fumeaza cate un pachet de tigari pe zi, 40 de bani in plus pentru fiecare pachet inseamna ca la sfarsitul lunii tigarile il costa cu 12 lei mai mult. Mai exact, plateste un pachet in plus.

Tot din cauza accizelor mai mari, litrul de bere costa deja cu cativa bani mai mult. Si gazul pentru consumatorii industriali s-a scumpit cu cinci procente. Costurile de productie mai mari se vor reflecta in pretul final al alimentelor. Scumpirea se va resimti la raft in apropierea Pastelui. “Orice crestere a utilitatilor duce la o marire a pretului. Care va fi asta - daca va fi 0,5, daca va fi unu, daca va fi trei - nu stiu. Dar va fi. Nimeni nu poate veni cu bani de acasa pentru a acoperi aceste cresteri”, sustine Sorin Minea, presedintele Romalimenta.

Vesti proaste si pentru cei care pleaca in concediu peste granita si nu si-au facut inca pasaportul sau trebuie sa-l preschimbe. Daca pana astazi taxa pentru eliberarea pasaportului temporar era de 84 de lei, de astazi, s-a majorat pana la 100 de lei. Iar pasaportul electronic costa 270 de lei.

Iar cine nu si-a achitat pana astazi impozitele si taxele locale pe primul semestru al anului, va plati penalitati. De maine, se vor percepe majorari de doua procente pe luna.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Tigarile s-au scumpit cu aproximativ 40 de bani pe pachet din cauza accizelor