Antena Meniu Search
x

Două tone de mâncare, pe zi, aruncă un hotel care oferă meniu all-inclusive

Sute de oameni trudesc de dimineaţa până seara pentru a-şi răsfăţa clienţii cu cele mai gustoase şi rafinate mâncăruri. O echipă Observator a intrat în bucătăria unui hotel All-Inclusive de la mare unde se rulează cantităţi impresionante de mâncare.

de Redactia Observator

la 09.07.2019, 20:51

Vezi și

Sute de oameni trudesc de dimineaţa până seara pentru a-şi răsfăţa clienţii cu cele mai gustoase şi rafinate mâncăruri. O echipă Observator a intrat în bucătăria unui hotel All-Inclusive de la mare unde se rulează cantităţi impresionante de mâncare: mii de ouă, tone de legume şi sute de litri de ciorbă ajung pe mesele turiştilor. Satisfacţia bucătarilor de a-i vedea pe turişti mulţumiţi e umbrită de bilanţ: într-un singur hotel se aruncă la finalul zilei două tone de mâncare.

Bucătăria unui hotel all inclusive din Mamaia e ca o fabrică de mâncare. 150 de angajaţi lucrează încă de la 6 dimineaţa. Se frământă chifle, se taie brânzeturi, se întorc omlete şi se curăţă legumele. 

Aici doamnele toacă toate legumele necesare pentru felurile de mâncare care se pregătesc pe zi. Gândiţi-vă că aici se munceşte foarte mult. Este nevoie de 50 de kilograme de ardei tocat, practic toată ziua, asta fac.

În fiecare zi, bucătarii pregătesc 400 de litri de supe şi ciorbe. 

Aprovizionarea se face cu camioanele, cât să ajungă pentru cei 700 de turişti. 

Rezultatul muncii angajaţilor arată aşa: zeci de tăvi şi platouri pline. 

29 de hoteluri de pe litoralul nostru concurează cu bulgarii şi turcii în oferte all inclusive în acest sezon, dublu faţă de anul trecut. 

Pentru că vor să guste din toate câte puţin, turiştii îşi umplu farfuriile cu vârf. Rezultatul?

Aici este locul unde se aruncă mâncarea care vine de la mese. Gândiţi-vă că aici cineva şi-a pus atâta mâncare pe care nici măcar nu a atins-o. Acum ajunge toată la gunoi.

După ce au trudit o zi întreagă, angajaţii trag linie: două tone de mâncare au ajuns la gunoi!

Risipă facem şi acasă. În fiecare an, o familie aruncă 170 de kilograme de alimente, ceea ce ne plasează pe un loc fruntaş în Europa la acest capitol. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Două tone de mâncare, pe zi, aruncă un hotel care oferă meniu all-inclusive