Antena Meniu Search
x

Topul universitatilor din Romania

Desi, sute de specializari de la 37 de Universitati vor fi desfiintate, iar sase institutii de invatamant superior sunt la un pas de a fi inchise, absolventii de liceu se ingramadesc sa sa inscrie la facultate

Vezi și

Geografia este cea mai cautata facultate. 14 candidati se bat pentru un loc, chiar daca risca sa ajunga someri de lux. "Chiar sa stiti ca isi gasesc locuri de munca. Poate nu din primul an, dar pe parcurs sa stiti ca reusesc sa patrunda in diferite domenii. Unele inrudite cu geografia, altele nu", spune prodecanul facultatii,

Cu aceeasi sinceritate sunt primiti si candidatii la facultatea de Administrare a Afacerilor."Ma gandesc ca e ceva de viitor, trebuie sa-mi asum si riscuri in viata, altfel nu am cum sa reusesc", spune o viitoare studenta.

Aceasta concurenta este de invidiat pentru alte facultati mult mai mari. Statisticile arata ca de doua ori mai putini absolventi de liceu sunt interesati de un loc la Universitatea de Medicina sau Universitatea Politehnica. Motivul e simplu pentru profesori: tinerii se feresc sa invete multa carte. "Le atrag atentia, fara sa ii sperii, dar sa le spun cat se poate de direct: Politehnica nu este o scoala deloc usoara. Este o scoala grea", explica Ecaterina Andronescu, presedintele Universitatii Politehice Bucuresti.

Sa recapitulam! Cele mai cautate facultati sunt: Geografia, Administrarea Afacerilor, Limbile straine, Contabilitate si Finante-Banci.

Acum sa facem o comparatie. Pe piata muncii se cauta: "muncitori, lucratori comerciali, muncitori din domeniul demolarilor, soferi de autoturisme, vanzatori", spune Codrin Scutaru, secretar de stat in Ministerul Muncii.Numarul unor astfel de joburi este de ordinul miilor. In schimb, pentru studiile superioare, sunt cateva sute: in inginerie, medicina si IT.

Tinerii mai au timp sa se orienteze. Inscrierile la facultati se vor incheia la sfarsitul acestei saptamani. Singuri tineri care vor intra fara probleme la ce facultate isi doresc sunt cei care au luat 10 pe linie la Bacalaureat. Si se vor alege si cu premii in bani de la Guvern.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Topul universitatilor din Romania