Antena Meniu Search
x

Românii încep să bea şi să se drogheze de la vârste fragede!

Copii de 11-12 ani încep să le consume, fără să se gândească o clipă la consecinţe. Statisticile sunt îngrijorătoare pentru România în condiţiile în care la doar 17 ani, deja 76% din fete şi 75% dintre băieţi au experimentat cel puţin două din aceste produse.

Vezi și

Copii de 11-12 ani încep să le consume, fără să se gândească o clipă la consecinţe. Statisticile sunt îngrijorătoare pentru România în condiţiile în care la doar 17 ani, deja 76% din fete şi 75% dintre băieţi au experimentat cel puţin două din aceste produse 

Traseul e în cele mai multe cazuri unul clasic. Anturajul decide iar noii primiţi în grup se conformează. Adolescenţii români încep de obicei cu băuturile alcoolice. Şi o fac încă de la 13 ani. La 14 ani cei mai mulţi încearcă deja şi tutunul iar la 15 ani haşişul. După doar un an, maximum doi ani de la prima încercare, consumul de tutun sau stupefiante devine o obişnuinţă.

La doar 17 ani cei mai mulţi tineri încep deja să combine viciile. Iar din păcate, consumul de haşiş nu mai este de ceva timp. neobişnuit. Mai mult de trei sferturi dintre fetele şi băieţii de 17 ani au combinat cel puţin două dintre cele mai periculoase vicii: tutun, alcool şi droguri. După 10 ani de consum de băuturi alcoolice, aproape 16% dintre copiii care au început să bea regulat de la 11-12 ani, cad în alcoolism.

Cei mai mulţi dintre tinerii care consumă alcool, tutun sau stupefiante spun că au început din curiozitate. Şi vorbim de peste 60%. Mai bine de 32% voiau. o evadare. Iar 19% dintre adolescenţi credeau că unul dintre aceste vicii le va creşte încrederea în sine. Dar adolescenţii încep să fumeze, să se drogheze sau să consume alcool şi influenţaţi de grupul de prieteni. Sau pur şi simplu, cred că aşa vor sfida societatea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri sociale » Românii încep să bea şi să se drogheze de la vârste fragede!