Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Totul despre scafandrii militari

Scafandrii militari sunt antrenaţi să dezamorseze mine pe mare, să captureze nave inamice si să sară din elicopter direct în vâltoarea mărilor. Meseria lor este riscul, de aceea exerciţiile zilnice sunt o necesitate.

de Redactia Observator

la 26.03.2014 , 17:24

 La unul dintre aceste antrenamente au participat şi reporterii noştri. Le-am urmărit fiecare pas, până în adâncurile Mării Negre şi până la ultima explozie. Vă invităm şi pe dvs să urmăriţi cum arată o zi de pregătire pentru un scafandru eod.

Fiecare scufundare este un risc asumat. Scafandrul ştie că atunci când coboară în adâncuri, coboară de mână cu moartea. La propriu. De încheietura mâinii îi atârnă o încărcătură explozivă.

Însă tânărul scafandru pare detaşat. A petrecut sute de ore sub apă şi a executat tot atâtea antrenamente. A învăţat cum să îşi stăpânească frica. Cum să respire liniştit, chiar şi când pe pieptul lui apasă o mare întreagă.

Vezi și

Una dintre cele mai periculoase misiuni pe care le pot primi scafandrii eod este aceea de a detecta şi neutraliza obiectele explozive. Dar luptele se duc pe mai multe fronturi. Şi câteodată, e nevoie şi de intervenţia trupelor speciale ale forţelor navale.

Nivelul ridicat de pregătire şi rezultatul exerciţiilor de acest fel s-au reflectat în ultimii ani şi în misiunile internaţionale la care au participat militarii români. Ca cea din Afghanistan, acolo unde militarii români şi scafandrii eod au ocupat poziţii în linia întâi.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri sociale » Totul despre scafandrii militari