Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Peste 100 de companii americane au venit să facă afaceri în România

"America nu are un partener, aliat sau prieten mai bun decât România în această parte a lumii." Este mesajul ambasadorului Statelor Unite la Bucureşti.

de Redactia Observator

la 19.10.2017 , 22:02

"America nu are un partener, aliat sau prieten mai bun decât România în această parte a lumii." Este mesajul ambasadorului Statelor Unite la Bucureşti, către oamenii de afaceri veniţi, de peste ocean, să încheie contracte cu românii. Peste 100 de companii din 29 de state fac parte din Trade Winds, cel mai mare eveniment comercial al Departamentului de Stat american. 

"Nu există un partener, aliat sau prieten mai bun al Statelor Unite decât România, în această parte a lumii." Aşa a încercat ambasadorul SUA să-şi convingă conaţionalii să facă afaceri cu românii. Infrastructura, sănătatea şi domeniul Hi-Tech sunt, în special, vizate de cele peste 100 de companii americane, venite la Bucureşti.

De exemplu, o companie americană încearcă să introducă pe piaţa din România un dispozitiv medical de prim-ajutor, folosit de soldaţii americani în teatrele de operaţii. Aparatul opreşte rapid sângerările. 

Vezi și

Un singur lucru îi nelinişteşte pe străini, când vin să facă investiţii în ţara noastră: "Cea mai mare îngrijorare pe care o au companiile americane, referitoare la această zonă, este instabilitatea politică."

Ieri, compania românească Aerostar Bacău a semnat un memorandum de înţelegere cu producătorul sistemului de rachete Patriot. Este doar unul dintre acordurile care întăresc relaţiile dintre România şi Statele Unite. Anul trecut,  schimburile comerciale dintre ţara noastră şi SUA s-au ridicat la 2,67 de miliarde de dolari.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se pare prea scumpă mobila românească?
Observator » Ştiri sociale » Peste 100 de companii americane au venit să facă afaceri în România