Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Traditia prunelor uscate

Bogate in vitamine, fibre, potasiu si alti nutrienti esentiali, fructele uscate sunt solutia potrivita pentru o alimentatie echilibrata in sezonul rece. Uscarea prunelor este o activitate traditionala in zona de munte din Vrancea. Chiar daca nu mai are aceeasi amploare, se mai gasesc familii care se ocupa cu prepararea acestor delicii din generatie in generatie. Unii au pastrat chiar si cuptoarele vechi, mostenite de la parinti si bunici. Fiecare producator are reteta lui secreta pe care o lasa mostenire din tata in fiu pentru ca pe rafturile magazinelor sa ajunga doar sortimente variate.

de Redactia Observator

la 07.12.2016 , 14:35

Bogate in vitamine, fibre, potasiu si alti nutrienti esentiali, fructele uscate sunt solutia potrivita pentru o alimentatie echilibrata in sezonul rece. Uscarea prunelor este o activitate traditionala in zona de munte din Vrancea. Chiar daca nu mai are aceeasi amploare, se mai gasesc familii care se ocupa cu prepararea acestor delicii din generatie in generatie. Unii au pastrat chiar si cuptoarele vechi, mostenite de la parinti si bunici. Fiecare producator are reteta lui secreta pe care o lasa mostenire din tata in fiu pentru ca pe rafturile magazinelor sa ajunga doar sortimente variate.

Vezi și
Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Dacă aţi putea alege din nou, aţi opta pentru acelaşi loc de muncă?
Observator » Ştiri sociale » Traditia prunelor uscate