Antena Meniu Search
x

Video Tragedie evitată în ultima clipă, în Jupiter. Marea i-ar fi putut deveni mormânt unei fete de 13 ani, care a ignorat steagul galben şi s-a avântat în apa învolburată

Marea a fost agitată azi. A fost arborat steagul galben în sudul litoralului, iar valurile periculoase au fost la un pas să ia două vieţi. O adolescentă şi un bărbat s-au aventurat în larg şi au scăpat de înec la limită. Salvamarii spun că duc o luptă permanentă cu turiştii care le ignoră sfaturile şi îşi riscă viaţa.

Cristina Filip
de Cristina Filip

la 18.06.2022, 20:05

Vezi și

Operaţiune de salvare, filmată în Jupiter. O adolescentă de 13 ani şi un adult au intrat în apa mării, iar curenţii puternici i-au tras în larg. Norocul lor a fost că un salvamar i-a văzut şi salvatorii au reuşit să-i prindă, în ultimul moment. "Au fost traşi de curenţi în spatele digului. N-am reuşit să venim înapoi pe aceeaşi plajă. A trebuit să ieşim pe altă plajă. Colegul a ieşit cu fata la 300 de metri. Şi eu a trebuit să scot adultul prin stabilopozi", povesteşte Vlăduţ Oprică, salvamar.

Turiştii ignoră steagul roşu şi îşi riscă viaţa pe litoral

Din cauza valurilor puternice de astăzi, pe plajele din sudul litoralului a fost arborat steagul galben. Asta înseamnă că au voie să intre în apă doar persoanele experimentate. În zilele în care este arborat steagul roşu este interzisă până şi îmbăierea. Teoretic. Practic, fiecare face cum vrea. Salvamarii spun că se luptă cu morile de vânt. Turiştii nu ţin cont de avertismente şi se aventurează în valurile periculoase. 

Întrebat dacă se teme de valuri, un turist răspunde: "Nu am nici cea mai mică treaba cu valurile. Sunt un înotător profesionist". Alţii au înţeles că pentru o baie în mare nu merită să-ţi rişti viaţa: "Eu mă duc până oriunde, nu am nicio treabă. Dar, dacă ar fi să gândesc raţional, nu mă duc până mai departe de indicaţiile salvamarului".

Valuri puternice. Marea Neagră, extrem de agitată

Tot sudul litoralului a fost astăzi extrem de agitat. A bătut vântul puternic, iar valurile pot fi înşelătoare până şi pentru cei mai experimentaţi. Chiar şi aşa, vremea la mare e numai bună pentru un bronz perfect sau o joacă pe plajă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Tragedie evitată în ultima clipă, în Jupiter. Marea i-ar fi putut deveni mormânt unei fete de 13 ani, care a ignorat steagul galben şi s-a avântat în apa învolburată