Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Vacanţă de coşmar pe litoralul românesc. Legea, încălcată fără stres, în ciuda amenzilor de până la 50.000 de lei

Pe şantierele de pe litoral se lucrează non-stop. Turiştii au găsit o mare de praf, muncitori, zgomot de bormaşină şi macarale în soare. Asta deşi legea spune clar că lucrările trebuie oprite pe perioada vacanţei de vară. În realitate, nimeni nu respectă regulile şi investitorii îşi văd de afaceri.

de Andreea Filip

la 14.06.2022 , 22:18

La malul mării, turiştii sunt răsfăţaţi cu praf, zgomot infernal de utilaje, muncitori la tot pasul şi şantiere fără număr. Zgomotul valurilor este deja istorie. Bormaşina şi picamărul sunt la volum maxim. În Năvodari, e o adevărată aventură să ajungi la plajă. Oamenii fac slalom printre macarale, muncitori cu lopata care fac betoane şi camioane care cară materiale de construcţii. 

Şantier în loc de relaxare, pe litoral. Imagini filmate cu camera ascunsă

Legea e clară. În timpul sezonului de vară nu se fac lucrări de construcţii pe litoral. Între 15 mai şi 15 septembrie ar trebui pus lacăt pe toate şantierele. În realitate, unde e lege e şi tocmeală. O recunosc, deschis, inclusiv constructorii. "Nu se respectă nimic. Şi anul trecut tot aşa a fost. Nu s-a dat voie, dar lucrau non-stop. În două ture, ziua-noaptea", mărturiseşte un constructor, filmat cu camera ascunsă. "Oraşul acesta mai are nevoie să fie puţin coafat. Poate într-un an, doi se termină", spune un altul.

Vezi și

Şi aşa, o vacanţă de vis se transformă într-un coşmar. "Este un calvar. Nu mai există sejur. Nu te poţi odihni, nu te poţi relaxa. Praf, zgomot, bormaşini. Nu există repaus la prânz", se plânge un turist. "Nu poţi să mergi, efectiv n-ai pe unde. Un trotuar să mergi cu copilul. Şantierul ar trebui închis", crede alt trecător.

Pe acelaşi subiect

Amenzile uriaşe nu îi sperie pe investitori

Autorităţile, ca de obicei, mută responsabilitatea de la instituţie la alta. Reprezentanţii primăriei spun că ei verifică doar documentele. În teren, controalele sunt făcute de Inspectoratul de Stat în Construcţii. De cealaltă parte, reprezentanţii ISC spun că doar corpul de control al Ministerului Turismului poate opri astfel de lucrări.

Pentru cei care nu respectă legea, amenzile sunt între 10.000 și 50.000 de lei. "De la începutul anului şi până acum, angajaţii primăriei au aplicat un total de 43 de sancţiuni în valoare de 376 de mii de lei", a declarat Elena Aftene, purtător de cuvânt Primăria Navodari. Chiar şi aşa, amenzile nu îi sperie şi nici nu-i opresc pe constructori să-şi vadă în continuare de lucrări.

Andreea Filip Like

Nu cred în coincidențe, cum nu cred că am ajuns întâmplător în această meserie. Unele lucruri sunt predestinate și, orice ai face, se întâmplă.

Comentarii


Întrebarea zilei
Vei merge la vot în turul 2 al alegerilor prezidențiale?
Observator » Ştiri sociale » Vacanţă de coşmar pe litoralul românesc. Legea, încălcată fără stres, în ciuda amenzilor de până la 50.000 de lei