Antena Meniu Search
x

TRAGEDIE la Iaşi! O elevă de 6 ani a murit în timpul orelor de curs. Ioana s-a PRĂBUŞIT sub privirile îngrozite ale colegilor şi învăţătorului

O elevă de doar şase anişori şi-a găsit sfârşitul în timpul orelor de curs, sub ochii îngroziţi ai colegilor şi ai învăşătorului. Tragedia a avut loc la Școala Gimnazială nr. 1 din comuna ieșeană Todirești. 

- ziaruldeiasi.ro

O elevă de doar şase anişori şi-a găsit sfârşitul în timpul orelor de curs, sub ochii îngroziţi ai colegilor şi ai învăşătorului. Tragedia a avut loc la Școala Gimnazială nr. 1 din comuna ieșeană Todirești. 

Ioana F. tocmai se întorsese de la magazin, de unde îşi cumpărase ceva de mâncare. După ce s-a aşezat în bancă, micuţa s-a prăbuşit sub privirile colegilor şi ale învăţătorului.

"Învăţătorul ne-a alertat imediat, am chemat medicul de familie şi asistentul de la cabinetul din sat şi în paralel am sunat la 112. Medicul de familie i-a acordat primul ajutor şi a început manevrele de resuscitare, până la sosirea echipajelor de ambulanţă. Ulterior, echipajele de ambulanţă împreună au continuat resuscitarea, dar în zadar", a declarat pentru Ziarul de Iaşi profesorul Ana-Maria Buzatu, directorul Şcolii Gimnaziale din Todireşti.

Potrivit acesteia, fetiţa nu făcuse efort înainte de a se întâmpla tragedia. 

Pe acelaşi subiect

Conform serviciilor de intervenţie medicală în judeţ, apelul la 112 pentru salvarea fetiţei a fost efectuat la ora 09.11. La locul solicitării s-au deplasat două echipaje de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă, unul cu asistent medical şi celălalt cu medic.

„Echipajele au ajuns concomitent la Şcoala din Todireşti şi-au găsit o pacientă în stoc cardio-respirator. Colegii au iniţiat manevrele de resuscitare şi, între timp, medicul de la coordonare a considerat că este necesară şi intervenţia elicopterului SMURD în eventualitatea că fetiţa va avea nevoie de transport la un spital“, a declarat asistent principal Nicolai Pralea, purtător de cuvânt al SAJ Iaşi.

Ulterior, la locul solicitării s-a deplasat şi elicopterul SMURD în speranţa că eleva va răspunde manevrelor de resuscitare şi că va fi internată într-o clinică de profil.

„Elicopterul SMURD a intervenit la Todireşti, la o fetiţă aflată în stop cardio-respirator. Din păcate, am declarat decesul, şi medicina legală va stabili cauza exactă. S-a efectuat resuscitare de o oră şi 40 de minute“, a arătat profesorul Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD Iaşi.

Surse medicale susţin că fetiţa şi-ar fi pierdut viaţa pe fondul unei afecţiuni cardiace pe care familia nu ar fi investigat-o în amănunt. 

Copila ar fi suferit anul trecut un episod de pierdere a stării de conştienţă şi, în urma investigaţiilor, medicii ar fi descoperit un Sindrom de Q-T lung, o anomalie cardiacă ce se identifică pe electrocardiogramă şi care poate determina complicaţii majore. 

Este o tulburare de ritm a inimii care poate cauza bătăi rapide, haotice, dar care se poate trata fie prin medicaţie, fie prin intervenţie chirurgicală.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » TRAGEDIE la Iaşi! O elevă de 6 ani a murit în timpul orelor de curs. Ioana s-a PRĂBUŞIT sub privirile îngrozite ale colegilor şi învăţătorului