Antena Meniu Search
x

Trăiesc de pe urma fraților bolnavi

Andrei, tânărul de 23 de ani şi 21 de kilograme, care a ajuns la spital murdar, înfometat şi speriat, împărţea acelaşi pat dintr-o colibă mizeră cu un alt frate cu handicap grav. Pe Iosif, familia l-a ascuns de ochii asistenţilor sociali.

Vezi și

Andrei, tânărul de 23 de ani şi 21 de kilograme, care a ajuns la spital murdar, înfometat şi speriat, împărţea acelaşi pat dintr-o colibă mizeră cu un alt frate cu handicap grav. Pe Iosif, familia l-a ascuns de ochii asistenţilor sociali. Aveau motive să o facă: boala celor doi fraţi a fost ani buni adevărată mană cerească pentru o familie cu mulţi copii şi niciun venit.

Andrei a fost salvat de propria familie, Iosif, însă, a rămas între aceeaşi pereţi. Iosif are 21 de ani şi a paralizat după un accident. Până acum cinci zile, împărţea chinul şi singurătatea cu fratele mai mare, Andrei, în acelaşi pat sărăcăcios şi în aceeaşi cameră mizeră.

Când asistenţii sociali au aflat că dincolo de zidurile încăperii, doi tineri cu handicap sunt neglijaţi de familie, rudele l-au ascuns pe Iosif. Doar Andrei a ajuns la spital. La 23 de ani cântărea doar 21 de kilograme. După cinci zile de spitalizare şi îngriire, Andrei a început să mănânce șii s-a vindecat de frică. O frică pe care Iosif, fratele de 21 de ani, rămas acasă, încă o mai simte.

Pentru handicapul lui, însă, Iosif e cineva în familia lui. Primeşte o pensie de la stat de 900 de lei. Mană cerească pentru o familie cu mulţi copii şi nepoţi, dar niciun venit. Ca şi în cazul lui Andrei, banii ajung în buzunarele altora.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Trăiesc de pe urma fraților bolnavi