Antena Meniu Search
x

Video Tramvaiele Turceşti au făcut haos în traficul timişorean. După ce au stat înţepenite în depou un an, ieşirea pe traseu cu greu le "dezmorţeşte".

Cele 9 tramvaie turcești, de ultimă generație, cumpărate de Primăria Timișoara cu bani europeni... parcă-s blestemate. După ce au stat un an în depou, blocate de birocrație, au fost scoase pe trasee. Acolo s-au lovit de o altă problemă: infrastructura învechită a orașului. Aşa că au rămas blocate şi în intersecţii şi au dat traficul peste cap. 

de Redactia Observator

la 18.06.2022, 08:03

Tramvaiele Bozankaya au trecut toate testele tehnice, spun reprezentanții Societății de Transport din Timișoara, însă cum dau cu pantograful de intersecțiile bănaţene, nu vor să mai mişte.  Imaginile cu garniturile întepenite pe șine au umplut rețelele de socializare.  

Pe traseu ies doar 2 din cele 9 tramvaie turceşti

Nici șinele nu par pregătite pentru asemenea tehnologie. Tocmai de aceea, pe traseu ies, zilnic, doar 2 din cele 9 tramvaie venite din Turcia. Viața tramvaielor Bozankaya pare desprinsă dintr-o telenovelă turcească. Sunt noi, frumoase, pline de tehnologie, dar lipsite de noroc. Personajul negativ în toată această poveste este infrastructura Timişoarei, nepregătită pentru ele.

Patriciu Ruşeţ, director societate de transport: Din păcate mai sunt şi blocaje, blocaje care se întamplă şi din cauza noastră, a societăţii, mai exact a vatmanilor, nu apasă butoanele la timp, inainte să treacă pe sub încrucişări, dar, mai sunt şi probleme care ţin de o problema tehnică.

Pe acelaşi subiect

Localnicii se bucură de noile tramvaie, în ciuda dezavantajelor

Chiar și așa, sistemele inteligente de franare, aerul condiţionat, panourile interactive sau încălzirea din scaune, utilă iarna, sunt pe placul călătorilor, care mai trec cu vederea micile defecte. 

Localnică: Lung şi spaţios şi urcarea coborârea se face lin.

Reporter: Dar, cum vi se pare că se mai blochează pe șine?

Localnică: Trecem cu vederea 

Reporter: Aţi prins o întâmplare de genul asta?

Localnică: Daaaa, m-am blocat, dar... am uitat

Copil: Mi se pare fain, l-au facut să arate bine, dar uşile se închid repede când cineva vrea să urce în ele.

Acum, atât Primăria Timișoara, cât și societatea de transport public din oraș așteaptă un raport de la firma din Turcia, în care să fie specificate cauzele defecţiunilor, în condiţiile în care aceste tramvaie sunt în perioada de garanţie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Tramvaiele Turceşti au făcut haos în traficul timişorean. După ce au stat înţepenite în depou un an, ieşirea pe traseu cu greu le "dezmorţeşte".