Antena Meniu Search
x

Miorita 2013: Transhumanta cu Jeep-uri si baci moderni

Pe-un picior de Jeep, pe-o carare ingusta, trei prieteni buni, cu 400 de oi au pornit in transhumanta. In weekend-ul de dupa Paste, un baci din Suceava, oile lui si cativa prieteni, membri ai clubului de offroad din Bucovina, au refacut balada Miorita in varianta moderna.

Vezi și

Asa a reusit ciobanul sa-si "mane" rapid mioarele, cu jeep-ul, direct pe munte. Iar munca de cateva zile, cat tinea in mod normal, s-a redus la cateva ore.

Cantecul de jale al buciumului anunta o plecare de cateva luni. Ciobanii mana oile. E primul weekend dupa Paste. E vremea sa urce cu ele pe munte o vara intreaga. Demult, ciobanii faceau traseul de cateva ori pana reuseau sa duca toate cele trebuincioase sus de tot.

Astazi, baciul Nicusor Paparus, de pilda, care are aproape 400 de oi si capre, dar si vreo 90 de vaci, este ajutat de fratii "Fum" si "Scrum". Amandoi membri ai clubului de offroad din Bucovina.

Si astfel, ce n-au reusit altii in cateva zile, au reusit ei intr-o singura zi. Ca niste adevarati eroi de demult transpusi in zilele noastre. Femeile lor au avut, insa, o noapte de zbucium ieri. A fost momentul cand si-au zis "pe curand".

Odata ajunsi "in varf", rasplata e pe masura. Un berbecut la ceaun de toata frumusetea. Ciobanii vor ramane cu oile pana in septembrie, de Ziua Crucii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Miorita 2013: Transhumanta cu Jeep-uri si baci moderni