Antena Meniu Search
x

Transluncani, noul drum spectaculos care îi uimeşte pe români (Video)

Este mai puţin cunoscută decât Transfăgărăşanul şi Transalpina, însă oferă aceeaşi adrenalină celor care au curajul să o traverseze. O şosea şerpuită, de peste 5 kilometri, care a fost săpată în stâncă, a pus judeţul Timiş pe harta celor mai spectaculoase rute din România.

de Redactia Observator

la 17.06.2019, 21:39

Vezi și

Este mai puţin cunoscută decât Transfăgărăşanul şi Transalpina, însă oferă aceeaşi adrenalină celor care au curajul să o traverseze. O şosea şerpuită, de peste 5 kilometri, care a fost săpată în stâncă, a pus judeţul Timiş pe harta celor mai spectaculoase rute din România. Autorităţile locale au reuşit să obţină fonduri europene şi au transformat astfel un simplu drum agricol într-un obiectiv turistic.   

Şoseaua care promite concurenţă serioasă Transfăgărăşanului şi Transalpinei porneşte din satul Luncanii de Jos, aşezat la poalele Munților Poiana Ruscă. Practic, la nici 120 de kilometri de Timişoara, ni se înfăţişează Transluncani, un drum care efectiv îţi taie respiraţia. 

Realizat la cea mai mare altitudine din judeţ, 700 de metri, a fost o provocare inclusiv pentru constructor.

Trasluncaniul are puţin peste 5 kilometri, însă bucuria turiştilor la prima întâlnire cu el este nemăsurată. Ca şi a acestor motociclişti veniţi special de la Arad să testeze cele peste 10 curbe deosebit de periculoase, ce şerpuiesc prin munte. 

Drumul de poveste a fost realizat cu bani europeni, în numai trei ani, şi a costat un milion de euro. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Cei care preferă nopţile sub cerul liber găsesc aici şi un loc perfect de campare şi relaxare, departe de agitaţia urbană.

Zona este în plină dezvoltare, aşa că deocamdată turiştii au la dispoziţie un singur complex hotelier, în Valea lui Liman. De aici, amatorii de drumeţii pot închiria biciclete sau se pot opri pentru un moment de linişte la mănăstirile din jur. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Transluncani, noul drum spectaculos care îi uimeşte pe români (Video)