Antena Meniu Search
x

Transport ilegal de lemne, oprit de localnicii din Maramureş

În plină pandemie, zeci de oameni dintr-un cătun din Maramureş au ieşit în stradă să oprească un tractor încărcat cu lemne. Localnicii bănuiau că buştenii au fost tăiaţi ilegal, aşa că s-au pus în calea utiulajului şi au chemat în ajutor poliţia.

de Redactia Observator

la 06.05.2020, 12:55

Vezi și
  • Localnicii care au împiedicat transportul nu au fost amendaţi.
  • 100 de mii de metri cubi au fost raşi de pe faţa pământului.

Zeci de oameni s-au adunat în mijlocul drumului în Luhei de Jos, din comuna Poienile de Sub Munte. Au ieşit din case după ce au văzut un tractor care aducea buşteni din munte. Convinşi că lemnul este tăiat ilegal oamenii au blocat transportul.

Odată ajunşi la faţa locului, poliţiştii au descoperit că şoferul nu avea documente de provenienţă sau de transport pentru buşteni.

Florina Meteș, purtător de cuvânt IPJ Maramureș: În consecinţă poliţiştii au dispus confiscarea lemnului transportat, care a fost predat în custodia Ocolului Silvic din localitate. Există suspiciuni că lemnul a fost tăiat ilegal, în consecinţă poliţiştii continuă cercetările.

Şase metri cubi de lemne au confiscat poliţiştii. Direcţia Silvică spune că în zona respectivă, în perioada stării de urgenţă, au fost date foarte multe amenzi.

Reporter: Dumneavoastră la Poieni aţi avut controale cu Garda Forestieră în perioada asta de stare de urgenţă?

Daniel Paicu, director Direcția Silvică Maramureş: Controale au fost tot timpul. N aş putea să vă dau eu la momentul de faţă cifra, nu am în faţă date la momentul de faţă.

Chiar dacă nu au respectat ordonanţele militare, localnicii care au împiedicat transportul nu au fost amendaţi de poliţişti. În schimb, şoferul care nu a prezentat actele doveditoare se va alege cu dosar penal.

Maramureşul este cunoscut ca unul dintre judeţele în care se defrişează masiv. În luna martie, acolo, autorităţile au descoperit cea mai mare tăiere ilegală de arbori.

100 de mii de metri cubi au fost raşi de pe faţa pământului. An de an însă, aproape 9 milioane de metri cubi de lemn dispar din România, potrivit datelor Greepeace.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Transport ilegal de lemne, oprit de localnicii din Maramureş