Trasul cu arma, o pasiune tot mai întâlnită în România (Video)

De Redactia Observator.
Publicat: 01.10.2019, 16:35.
Actualizat: 01.10.2019, 17:24

Chiar dacă nu deţin o armă şi nici nu intenţionează să-şi cumpere una, mulţi români sunt foarte încântaţi să înveţe să tragă cu un pistol sau chiar cu o puşcă. Însă dacă vreţi să vă relaxaţi cu adevărat, ar fi bine să nu mergeţi într-un poligon aflat în oraş.

Chiar dacă nu deţin o armă şi nici nu intenţionează să-şi cumpere una, mulţi români sunt foarte încântaţi să înveţe să tragă cu un pistol sau chiar cu o puşcă. Însă dacă vreţi să vă relaxaţi cu adevărat, ar fi bine să nu mergeţi într-un poligon aflat în oraş. În mijlocul naturii e mult mai plăcut. Iar dacă ajungeţi în judeţul Mureş, veţi găsi cel mai mare poligon în aer liber din România.

Prima lecţie n-o uiţi niciodată. Ca să ai succes şi să nimereşti ţinta atunci când tragi cu arma, trebuie să ţii cont de reguli. Care sunt uşor de respectat, indiferent dacă vorbim despre un cursant sau o cursantă.

Alina: Cred că pur şi simplu am o abilitate. Îmi plac sporturile în general.

Reporter: Spre un sport mai bărbătesc?

Alina: Nu ştiu, probabil că ma o latură mai dezvoltată în privinţa asta.

Poligonul din localitatea Orşova, judeţul Mureş, este cel mai mare poligon din ţară, făcut în natură. Acolo, oamenii au oportunitatea să testeze diferite tipuri de arme.

În weekend, mulţi români vin în teambuilding. Participă la diferite jocuri pe grupuri, la poligon, apoi iau prânzul, tradiţional, la restaurantul din campus.

O repriză de cinci gloanţe pentru fiecare dintre cele patru arme costă o sută de lei, iar gloanţele suplimentare costă între trei şi cinci lei, fiecare.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.