Antena Meniu Search
x

Tratamente cu apă miraculoasă pentru turişti, la Ocna Şugatag

La poalele munţilor Ţibleş-Gutâi, în judeţul Maramureş se află un loc despre care se spune că vindecă orice boală. Este vorba despre Ocna Şugatag, o staţiune balneoclimaterică cu lacuri sărate, înconjurată de păduri.

de Redactia Observator

la 01.09.2020, 17:25

Vezi și
  • Ocna Şugatag era un important loc de extragere a sării.
  • În zona fostelor ocne de sare au apărut opt lacuri care ocupă primele locuri în Europa.

Aici turiştii din ţară, dar şi de peste hotare, vin special să-şi trateze problemele de sănătate şi să se bucure peisajele de poveste.

Vasile Rusu este din Sângeorz Băi, județul Bistrița Năsăud. De şase ani bate drumul până în Maramureş pentru a se trata de afecțiunile de care suferă.

Reporter: Cu ce afecţiuni aţi venit? 

Vasile Rusu: Reumatice, cel mai mult reumatice.

Reporter: Acum cât staţi, şapte zile, mai mult?

Vasile Rusu: Nu, 16 zile , stăm să ne recuperăm un pic.

La baza de tratament am găsit-o și pe doamna Iuliana. Este din București, iar de cinci ani a descoperit aici tratamentul miraculos pentru problemele ei de sănătate

Reporter: De câti ani veniţi aici la tratament?

Turistă: Cred că de cinci sau de şase. Eu sunt foarte mulţumită că de aia şi revin în fiecare an şi vreau să spun că mă simt bine după tratament.

În trecut, localitatea Ocna Şugatag era un important loc de extragere a sării. Acum în zona fostelor ocne de sare au apărut opt lacuri care, din punct de vedere al salinităţii, ocupă primele locuri în Europa. Aşa că staţiunea a devenit destinaţia de tratament favorită a turiştilor străini şi români.

Iudit Ivaszuk, balneofizio-terapeut: Bolile pe care le ameliorează că asta pot sa vă spun: reumatismale, articulare, postraumatice, respiratorii, ginecologie, fertilitate. Avem cazuri care s-au rezolvat la noi.

Nu doar apa, ci şi aerul are aici proprietăţi benefice pentru sănătate. Aşa se face, deşi este pandemie, baza de tratament este plină de turişti.

Viorica Bodea, șef complex hotelier: Dispunem de 126 de lcouri, care sunt chiar faorte puţine, pentru că în perioada de vară ar fi sute de cereri. Am avut retervări făcute din ianuraie, februarie şi să ştiţi că nu au renunţat. Lumea este responsabilă, păstreaza distanţa, a fost un sezon foarte frumos, pentru noi chiar foarte frumos.

Turiştii care ajung aici nu vin însă doar pentru tratamentele cu apă sărată. Există o câteva obiective turistice care pot fi vizitate, cum ar fi Biserica din Lemn, situata în centrul staţiunii, dar şi în cele două rezervaţii naturale: Padurea Crăiasa şi Tăul Morărenilor. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Tratamente cu apă miraculoasă pentru turişti, la Ocna Şugatag