Antena Meniu Search
x

OBSERVATOR SPECIAL: Treceri de pietoni cu oprire in sant!

O situatie din categoria rasu-plansu se regaseste intr-o comuna bihoreana. Aici si-au facut aparitia trei treceri de pietoni. Toate par mai degraba capcane menite sa puna in pericol viata celor care vor sa traverseze. Zebrele pornesc normal, doar ca se opresc fix intr-un sant

Vezi și

Cum sa transformi fiecare traversare intr-o mare aventura? In dulcele stil romanesc. Castigi licitatia pentru o bucata de drum aglomerata. Sa zicem Drumul National 79, ce leaga Oradea de Arad. Construiesti si iar construiesti, pana cand ajungi cu drumul pana intr-o comuna. Sa-i zicem Nojorid. Acolo trebuie sa te asiguri ca oamenii pot ajunge pe partea celalta a drumului. Asa ca faci niste treceri de pietoni. Dar ca nu le pui unde trebuie, ci le muti cu trei metri mai incolo de locul in care logica de baza iti spune ca ar trebui sa fie.

Insa, abia pe partea cealalta a trecerii de pietoni incepe distractia. Dupa slalom printre masini, urmeaza operatiunea mlastina. Pentru ca zebra romaneasca se impotmoleste, asemeni rudei sale africane, intr-un sant plin cu noroi.

Cine este artizanul acestei treceri de pietoni? “Executantantul este o firma cu sediul in Timisoara, nu stim exact numele, iar beneficiarul acestui proiect este Compania Nationala de Drumuri si Autostrazi”, a declarat Adrian Crainic, consilier juridic al Primariei Nojord.

Cu alte cuvinte, cei de la Primarie habar nu au cine lucreaza la drumurile din comuna. E de inteles, dat fiind ca e un drum national. Stiu doar acelasi lucru pe care il stiu si localnicii. Ca acea trecere de pietoni, in pozitia in care este acum, e la fel de utila ca un pahar de apa la un incendiu de padure. Ceea ce e de neinteles este de ce au ales sa puna trecerea acolo, cand la doi pasi de sant exista un podet. “Aceste marcaje au fost facute in toamna anului trecut si asteptam inca. Lucrarea este inca neterminata si asteptam finalizarea ei Din punctul de vedere al primariei nu sunt facute bine, creeaza disconfort comunei, cetatenilor si dorim finalizarea acestor lucrari cat mai repede posibil”, a mai precizat Crainic.

Acest "cat mai repede posibil" depinde de un alt factor. Fondurile pentru terminarea lucrarilor. Care fonduri s-au terminat din toamna, moment in care firma a oprit orice urma de lucrare.

Cand anume se vor finaliza lucrarile nimeni nu stie exact. Pana atunci, oamenii din Nojorid vor face tot ce au fost invatati cu totii inca de la scoala primara. Sa priveasca bine in stanga si-n dreapta inainte sa treaca. Si sa se asigure ca nu cumva, din neatentie, sa ajunga in sant.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri sociale » OBSERVATOR SPECIAL: Treceri de pietoni cu oprire in sant!