Antena Meniu Search
x

Trei zile de caniculă! Miercuri va fi cea mai calda zi din acest an

Incepem sa simtim ca este vara! In mai multe zone din tara, termometrele au urcat azi pana la 35 de grade la umbra iar aerul fierbinte a fost greu de respirat. Din cauza caldurii excesive, oamenii au cazut din picioare pe strada

Vezi și

In multe orase din sud si vest, atmosfera a fost greu de suportat azi, dupa ora pranzului. Au fost 35 de grade la umbra, dar si 40 de grade la soare. Din cauza caldurii si a umezelii din aer, indicele de confort a depasit pragul critic.

Epuizati de caldura, oamenii au cautat un pic de umbra si o gura de apa rece in corturile de prim ajutor deschise pe strazi. “Am traversat la trecere si parca s-a inmuiat asflatul”, a spus o femeie.

Au fost de ajuns cateva zile de caldura sa transforme locuintele in cuptoare. Aparatele de aer conditionat si ventilatoarele sunt deja greu de gasit. Si meteorologii spun ca este abia inceputul. Banatul si Oltenia fierb si maine sub valul de caldura venit din nordul Africii. E afectat tot sud-estul Europei, iar vecinii sarbi si maghiari au anuntat deja cod portocaliu de canicula.

Temperaturile de peste 40 de grade vor deveni obisnuinta. Cel putin pana joi cand vremea se va mai racori. Un pic.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri sociale » Trei zile de caniculă! Miercuri va fi cea mai calda zi din acest an