Antena Meniu Search
x

Tren de epocă, mai rapid decât garniturile CFR din zilele noastre, expus în gara din Galați

Un moment rupt din istorie a avut loc în această dimineaţă în gara din Galaţi! Un tren de epocă, vechi de mai bine de un secol, a fost amplasat pe şine şi va rămâne acolo timp de cinci ani. Garnitura a fost folosită în Primul şi Al Doilea Război Mondial.

Vezi și

Un moment rupt din istorie a avut loc în această dimineaţă în gara din Galaţi! Un tren de epocă, vechi de mai bine de un secol, a fost amplasat pe şine şi va rămâne acolo timp de cinci ani. Garnitura a fost folosită în Primul şi Al Doilea Război Mondial. Interesant este că trenul circula cu o viteză mai mare decât a celor din România zilelor noastre.

Tăierea panglicii locomotive a fost unul dintre cele mai aşteptate momente pentru ceferişti. Trenul, folosit pentru transportul combustibilului în timpul celor două războaie mondiale, este funcţional şi în ziua de azi, deşi nu a mai fost utilizat din 1955.

Trenul mergea cu o viteză de 60km/oră - greu de atins în zilele de astăzi.

Festivitatea era sa fie umbrită de o tragedie. Un mecanic, pensionar, s-a urcat pe garnitura de epoca pe care lucrase ani de zile şi era la un pas să fie electrocutat de reţeaua de înaltă tensiune, dacă n-ar fi fost avertizat la timp.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi vaccinat sau urmează să vă vaccinaţi împotriva rujeolei?

Observator » Stiri sociale » Tren de epocă, mai rapid decât garniturile CFR din zilele noastre, expus în gara din Galați