Antena Meniu Search
x

Video Tren rămas în câmp după ce garnitura a agăţat mai multe fire electrice, în Prahova: Cei 15 călători au luat-o pe jos, prin ploaie

Pasagerii unui tren care abia plecase din Ploieşti s-au speriat zdravăn noaptea trecută. Garnitura a agăţat mai multe fire electrice doborâte de un copac şi a rămas în câmp. Călătorii au luat-o pe jos, prin ploaie, spre oraş.

de Cristi Georgescu

la 16.05.2021, 08:57

Vezi și

Trenul plecase de puţin timp din Ploieşti cu destinaţia Urziceni. Se lăsase întunericul iar ploaia şi vântul se înteţiseră. Chiar şi aşa, mecanicul de locomotivă a apucat să vadă că un copac căzuse peste firele electrice.

Cristi Georgescu, corespondent Observator: "Pericolul putea fi cu atât mai mare cu cât locomotiva care a trecut prin zonă nu era electrificată, ci folosea combustibil. Norocul a fost că mecanicul a observat cablurile la timp".

Chiar şi aşa, garnitura a agăţat cablurile, însă la viteză mai mică. 15 călători se aflau în trenul privat, în acel moment.

"- Ce aţi auzit exact? Deci un zgomot ca un fel de pocnitură mai micuţă, pe urmă în momentul acela m-am uitat pe stradă am vazut firele care atârnau puţin mai jos ca de obicei".

Au pornit pe jos prin ploaie

Raluca Vasiloae, purtător de cuvânt ISU Prahova: "Un tren de călători al unei companii private a agăţat şi rupt cablurile de înaltă tensiune. Cei 15 călători care se aflau în tren au fost evacuaţi în condiţii de siguranţă".

"Presupun ca branşamentul sau cum se zice la ei e neîntreţinut şi vechi şi undeva a cedat cam de la pod, că este un pod peste apa Dâmbu exact unde e oprit trenul".

Cristi Georgescu, corespondent Observator: "Practic garnitura s-a oprit între gara Ploieşti Sud şi gara din Dâmbu. Norocul a făcut ca trenul să se oprească în dreptul unui pod pe care călătorii au putut să coboare şi să ajungă în siguranţă până în gara din Ploieşti Sud".

Pe durata cercetării făcute de Serviciul Judeţean de Poliţie Prahova circulaţia feroviară a fost oprită. O drezină ajunsă la fata locului a îndepărtat cablurile în siguranță. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Tren rămas în câmp după ce garnitura a agăţat mai multe fire electrice, în Prahova: Cei 15 călători au luat-o pe jos, prin ploaie