Antena Meniu Search
x

S-a înmulţit numărul de incidente produse în trafic de trotinetele electrice

Se înmulţesc alarmant accidentele în care sunt implicate trotinete electrice. Au fost zeci de cazuri în doar câteva luni. Şi pentru că mersul pe aceste vehicule nu este reglementat de codul rutier, cei care se strecoară cu viteză când pe stradă, când printre pietoni, nu pot fi sancţionaţi.

de Redactia Observator

la 09.07.2019, 20:52

Vezi și

Se înmulţesc alarmant accidentele în care sunt implicate trotinete electrice. Au fost zeci de cazuri în doar câteva luni. Şi pentru că mersul pe aceste vehicule nu este reglementat de codul rutier, cei care se strecoară cu viteză când pe stradă, când printre pietoni, nu pot fi sancţionaţi. Mulţi profită şi nu respectă nici o regulă în trafic.

În cea mai aglomerată intersecţie din Bucureşti, un taximetrist evită în ultima secundă un accident grav. Tânărul care merge pe trotinetă schimbă banda de mers fără să se asigure şi este la un pas să fie călcat. Incidentul a fost observat şi de poliţiştii aflaţi într-o maşină, la doi paşi distanţă, însă agenţii nu au reacţionat.

Anul trecut, în România, au fost raportate peste 200 de accidente în care au fost implicate trotinete electrice. 17 oameni au murit şi aproape 200 au fost grav răniţi.

În acest moment, un vid legislativ face ca mulţi utilizatori de trotinete electrice să încalce regulile rutiere, fără să rişte vreo amendă. Spre exemplu, la o trecere de pietoni, acest bărbat traversează strada pe roşu, printre maşini. 

Semaforul este ignorat şi de acest utilizator, iar un altul circulă pe contrasens, în zona Pipera, unde mulţi corporatişti au înlocuit maşinile cu vehiculele pe baterii.

În acest an, în Bucureşti au avut loc 57 de accidente grave în care au fost implicate trotinete electrice.

Sunt însă şi situaţii în care trotinetele nu sunt observate de şoferi sau de pietoni.

Codul rutier ar putea fi schimbat până la finalul anului, astfel încât mersul pe trotineta electrică să fie reglementat. Un proiect de lege în acest sens a fost depus în Parlament.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Prin noua lege, mersul cu trotineta va fi permis doar pe carosabil, nu şi pe trotuar, iar cei care nu respectă regulile în trafic vor fi amendaţi, asemenea bicicliştilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri sociale » S-a înmulţit numărul de incidente produse în trafic de trotinetele electrice